perjantai 26. elokuuta 2011

Kahvakuulaa keholle


Lähde:
Netanttila.com
Eilen oli tarkoitus suunnata heiluttamaan kahvakuulaa tunnille, mutta miespirulainen oli sopinut menevänsä kahvakuulan heilutukseen. :/ Joten päätin että suunnistan kuntosalin puolelle. Harmittaa kovasti koska tällä viikolla on treenit olleet todella vähäiset. Mutta se vaan on niin tässä nykyisessä elämäntilanteessa, että aina ei vaan ehdi kun kaksi ihmistä yrittää aikataulujaan sovittaa ja totta kai vielä pienen ihmisen huomioon ottaen. Aina täytyy melkein sunnuntaina katsoa miten seuraavan viikon treenit aikataulutetaan. :)

Miestä odotellessa mietin, että pirulainen sentään, haluan sen kahvakuulan heiluttaa joten kun mies tuli kotiin niin totesin että tämä flicka lähtee nyt ostamaan itselle kuulan ja heiluttaa sen iltapuhteena kotosalla eikä suuntaakaan salille alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Nokka kohti Anttilaa, josta matkaan tarttui 6 kilon kuula. Mietin 8  ja 6 kilon välillä, mutta tuo 6 oli vallan sopiva suurimmaksi osaksi. Tietysti toisissa liikkeissä olisi hyvinkin voinut olla se 8 kilon kuula, mutta haluan keskittyä liikeratoihin jolloin kuulan on hyvä olla sellainen jolla jaksaa tehdä ettei sen takia tule virheasentoja.

Ostin Gymstickin kuulan, jonka mukana tuli harjoitus DVD liikkeineen. Tein ohjelman DVD:n mukaisesti. Ohjelma sisälsi muun muassa:
pään ympäri pyöritys
heilautus
yhden käden heilautus (myös vaihdolla)
askelkyykky
kulmasoutu
vartalonkierrot
vatsarutistukset
ja paljon muita

Itselläni meni pienien taukojen kanssa noin 25 minuuttia ohjelman läpikäymiseen. Seuraavalla kerralla aion tehdä kaksi sarjaa jolloin treeniin kuluu mukavasti noin 50 minuuttia. Aion myös etsiä hieman toisenlaisia liikkeitä ja koostan niistä itselleni sopivan ohjelman. Netti on pullollaan kahvakuulaliikkeitä, joten ei muuta kuin surffaamaan! :) Suomen Kahvakuula ry:n sivuilta löytyy esimerkiksi aloittelijan opas, johon kannattaa tutustua ja jonka avulla saa itselleen jo vallan mainion treenin. Itse ainakin tänä aamuna herätessäni huomasin kahvakuulan tehon – kivistää niin kivasti sellaisissa lihaksissa joita en edes tajunnut olevan! :D Tehokasta sanon minä! Hyvähän se on kaikkien muistaa että keholle tulee antaa erilaisia ärsykkeitä. Keho adaptoituu nopeasti samaan, joten vaihtelua hyvät treenaajat! :)

Sunnuntaina taas tavoitteena BodyPumpiin suuntaaminen ja jos miehelle sopii niin BodyBalancea siihen vielä päälle. Myönnän, että kaipaan jo tuon Pumpin pariin. Ihme juttu miten siihen vain jäi muutaman kerran jälkeen koukkuun.

Kesällä koulutettiin ohjaajia Les Millsin uuteen konseptituntiin: CXWorxiin. Kyse on puolen tunnin intensiivisestä keskivartalon treenistä. Yritän päästä tuonkin tunnin mahdollisimman pian testaamaan, jotta voin täällä sitten raportoida kuinka tehokkaasta tunnista on kyse. Kovaa menoa on kuulemma tiedossa. ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein toissapvänä kuulan kanssa treeniä ja voi jessus kun on edelleen kroppa jumissa :D Palauttavaa lenkkiä yrittänyt vetää ja tänään yritän vähän lämmitellä lihaksia, jotta ne ehkä huomenna jo vähän laukeaisi. Tehokasta treeniä, mutta valitettavan rapakuntoinen treenailija täällä.. :D - Miia

~Hanna~ kirjoitti...

Tekee kropalle todella hyvää ja ne uudet lihakset mitkä löytyy. :) Nyt vaan vielä venytyksiä kevyesti kropalle ja sitten uutta treeniä kehiin.

Rapakunto nousee nopeasti kun vaan jaksaa sinnikkäästi. :)