perjantai 16. syyskuuta 2011

Spinning-ohjelmia ja lihasten opettelua

Lähde:
justafuckingteen.com

Ensin täytyy juhlia, sillä blogissa on jo yli 1000 vierailua! Aivan huippua! Kiitos siitä! Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat! Kiva nähdä, että lukijoita on ja totta kai toivon, että kirjoituksistani on mahdollisesti joskus jotain apua myös Sinulle! :) Ehdotuksia otan aina vastaan!

On aika hurahtanut nopeasti. Eilinen meni todella nopeasti kyläillessä ja hammaslääkärin parissa. Saan iloita sillä nyt oli jo toinen vuosi ilman reikiä!! :D Kirppu oli anopilla hoidossa kun miehelläkin oli työilta, joten käytin tilanteen hyödyksi ja suuntasin InterSportiin katsomaan, josko minulle löytyisi puuttuvat spinning-kengät. Siellä oli yhtä merkkiä (taitaa olla se yleisin Shimano) – valkoiset joissa fuksian sävyjä! Aivan ihanat! Pakkohan ne oli ostaa. Tänään yritän päästä testaamaan ne käytännössä.

Tuntisuunnittelu on kovassa käynnissä, mutta ei se ihan helppoa ole. Crossing-tunnit tulee selkärangasta kuin vettä vaan mutta tämä on nyt hieman haasteellisempi, lähinnä palautusten ja lämmittelyiden osalta. Biisikirjastoni kun ei ole sisältänyt kovinkaan nopeatempoisia tai hidastempoisia biisejä vaan siltä väliltä. Mutta ainakin tunnilla tullaan kuulemaan ihana Pitbullin Rain over me! Olen rakastunut siihen biisiin! Eilen kuulin radiosta myös uutta Samuli Edelmania. En ole koskaan ollut fani, mutta tämä oli hyvä. Olisiko biisin nimi ollut Ei voi luottaa?

Muutama kuukausi olisi vielä Personal Trainer -koulutukseen ja lihasten opettelu on ollut kovassa vauhdissa. Tosin nyt on aikaa mennyt kaikkeen muuhun viimeisten muutaman viikon aikana, joten kunhan saan tänään toivottavasti ohjelmat valmiiksi, voin keskittyä lihaksiin seuraavaksi. Kirppua voi hyvin käyttää apuna ja samalla seurustella hänen kanssaan kun käytän häntä ns. mallina. :) Samalla tulee siis juteltua neidille ja annettua huomiota. Sitähän pieni tarvitsee. Lihasten nimet, kiinnittymiset ja lähdöt on kyllä hankalia. Kuulin juuri viikonloppuna, että tuolla PT-kurssilla kun on loppukoe, niin sitä ei kaikki aina heti ole päässeet läpi ja kyse on ollut jopa fysioterapeuteista. APUA!! :) Siksi täytyy päntätä kovasti. mutta onhan se niin, että asiansa osaava PT kyllä hallitsee lihakset ja niiden toiminnot. Ajatelkaas nyt jos tehdään ylätaljan vetoa ja PT puhuu samalla reisilihaksiin kohdistuvasta treenistä! :D

Olen joka toinen ilta tehnyt syviä lihaksia vahvistavan vatsalihastreenin, ihan vaan 5-10 minuuttia. Kyllä se korsetti siitä pikku hiljaa alkaa vetäytymään kasaan. Mutta huom. Olen tässä nyt muutaman äiti-ihmisen kanssa keskustellut kehon muutoksista raskauden aikana ja sen jälkeen ja niin se vaan on, että meidän pitää hyväksyä tosiasia, jossa synnyttäneen naisen keho ei ole enää samanlainen. Kannattaa muistaa, että jokainen synnyttänyt nainen pähkäilee samojen asioiden kanssa. Meidän tulee muistaa, että me emme ole ainoita. Jokainen äiti on varmasti kironnut kun ei mahdu enää lempifarkkuihinsa, keskivartalo on löllönahkainen jne. Yrittäkäämme siis hyväksyä itsemme sellaisina kuin olemme ja annetaan anteeksi ne pienet ”viat”. Elämässämme on paljon muuta tärkeämpää huolehdittavaa. :)

Ei kommentteja: