perjantai 13. tammikuuta 2012

Anna palautua… (hieman jatkoa aikaisempaan)



Treeni maistuu ja olet into pinkeänä uuden vuoden aloituksesta. Olet mahdollisesti vetänyt viimeiset kaksi viikko täysillä joka ikinen päivä ja vielä monta tuntia päivässä. Nyt ehkä tuntuu väsymystä ja tunnet, että treeni vaan ei kulje samalla tavalla. Lisäksi olet jättänyt ruokailuja väliin koska kaikkien mukaan niin laihtuu! Niin… tuskin nyt asia näin on…

Kehossa alkaa olla yliväsymisen merkkejä. Vielä muutaman viikon setillä on vaikea saada itseään niin kutsuttuun ylikuntoon, mutta jos jatkat samalla linjalla on kehon ylirasitustila taattu. Tunnet itsesi voimattomaksi, vetämättömäksi, sydän pamppailee ja väsyt heti muutaman askeleen jälkeen. Lisäksi tunnet pientä flunssan poikasta kehossa, tukkoisuutta sekä kylmiä ja kuumia aaltoja. On aika hidastaa ja levätä muutamia päiviä.

Itsellä olen huomannut pienen ylirasitustilan jälleen. Kuten olen kertonut, jouduin aikaisessa vaiheessa raskautta lopettamaan liikunnan ja eihän liikkumaan pääse heti samalla tavalla synnytyksen jälkeen (kunto on alhaalla, löystyneet nivelet sekä lihaskunto nollassa). Jo jonkin aikaa olen rakentanut peruskuntoa sekä lihaskuntoa takaisin pienillä liikuntamäärillä viikossa. Nyt kevät toi mukanaan useamman viikkotunnin ja vaikka on kulunut vasta kaksi viikkoa, huomaan väsymyksen ja flunssan tunteen kuitenkaan ilman kunnollista lenssua.

Eli antakaa lukijani itsellenne aikaa ja lisätkää pikku hiljaa sitä määrää ja sitten se teho kun kroppa on tottunut. :)

Tällä viikolla meikäläisen treenit on näyttänyt seuraavalta:
RVP #1: kal 255 / keskisyke 136
RVP #2: kal 233 / keskisyke 129
PK-Spin : kal 267 / keskisyke 126
VK-Spin #1: kal 147 / keskisyke 129
VK-Spin #2: kal 405 / keskisyke 146
Sh'bam: kal 584 / keskisyke 173
Core: kal 262 / keskisyke 151

Vielä olisi tiedossa crossailuja viikonlopun aikana. :) Siinä siis tämän viikon treenit. Ensi viikolla samaa settiä. Lisäksi kun kroppa saa sen pienen levon ja on iskukunnossa, niin pyrin tekemään BRtv:n 30 päivän haasteen… katsotaan miten saan mahtumaan aikatauluihin. Yritystä ainakin on, sillä treenit ei yleensä kestä kuin 10-15 minuuttia ja vaikka haasteessa on viikonloput vapaat, joudun katsomaan, että nykyiset vapaapäiväni pysyvät. Eli tulokset ei välttämättä ole niin huimia koska alla on perustreeni. Otan tuon haasteen itselle siksi, koska viikko-ohjelmani on hyvin aerobista sekä alavartalon keskittyvää ja tarvitsen treeniä myös yläkropalle.

Rentouttavaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

Sugarmindy kirjoitti...

Siis voi.... Ilmeisesti mun kroppa (ja aivot) oli vallankin viime keväänä vähän ylikierroksilla tuon kuvauksen perusteella. Vallankin ihme nuhaoireita ja ennen kaikkea noita kuumia- ja kylmiäaaltoja ihmettelin. Samaan aikaan kun oli meneillään vaikka mitä, mm rasittava putkiremppa, josta ei paljon infoa herunut. No nyt selvisi luultavasti, mikä oli. Laitoin nimittäin jo allergian mahdollisuuden piikkiin ko oireita.

~Hanna~ kirjoitti...

Hyvinkin mahdollista. Ainakin itsellä huomaan nyt asiaa tutkailtuani, että yliraisutuksesta on kyse. Nytkin luulin, että on lenssua, mutta selvää ylirasitusta jälleen. Ei ole kroppa tottunut näihin treenimääriin ja nyt ei pääse tarpeeksi latautumaan.

Ja totta kai sinunkin tapauksessa stressi vielä lisää oireilun.