keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Terveisiä Ruotsinmaalta :)

Kukkaloistoa Tukholmassa
Tuli viime viikolla piipahdettua Tukholmassa miehen ja Ipanan kanssa. En muista koska viimeksi olisin Tukholman risteilyllä käynyt... Varmaan alkaa olla 7-8 vuotta. Kieltämättä täytyy myöntää, että Karibian risteilyiden jälkeen Silja Symphony tuntui aika pieneltä paatilta. ;)

Sää suosi meitä ja oli ihanan tyyni ilma matkustaa. Ipana oli ensimmäistä kertaa ulkomailla ja käyttäytyi täydellisesti. Tukholmassa nukkui melkein koko ajan kun kierreltiin ja käveltiin ympäriinsä.

Laivalla ruoka oli pettymys. Kävimme ensimmäisenä iltana syömässä El Capitan -ravintolassa, ja täytyy sanoa, että en pitänyt pihvistä. Oli ilmeisesti jäänyt kokilta parilla putsaamatta, sillä pihvi maistui ja haisi kilometrien päähän palaneelle. Lisäksi pihvini oli ensimmäisellä kerralla raaka... Kyllä, syön pihvini mediumina mutta en raakana. Siinä on suuri ero. ;)  Tarjoilija oli neutraalin ystävällinen, mutta naamasta näki hänen olevan työhönsä lopen kyllästynyt. Aamiainen buffetissa oli taasen maittava! Sai syödä vatsansa täyteen terveellisesti.

Satamasta menimme T-Centraleniin tunnelbaanalla Gärdetin asemalta. Kävelymatkaa oli vain muutama sata metriä. Itse keskustassa kiersimme Åhlensilla, Nordiska Kompanietilla ja pienissä putiikeissa. Suurin osa ajasta kuitenkin meni vain kävelemiseen ympäriinsä ja nauttimiseen. Tyttö kun nukkui, niin ei viitsinyt kovinkaan paljoa kauppoihin mennä koska sitten neiti olisi herännyt kuumuuteen. 

Ruotsissa oli todella lämmin ja ihanan keväinen sää, jonka vuoksi kävelimmekin keskustasata takaisin satamaan. En ole tiennyt, että sataman lähellä on aivan ihanan näköinen ulkoilupaikka! Mieleen tuli Central Park New Yorkissa. :)

Takaisintulomatkalla söimme laivan buffetissa ja nyt kun Silja on uudistanut buffettinsa, täytyy myöntää että itse pidin siitä kovasti! Ruokaa oli tarjolla jos jonkinlaista (sushi, texmex, salaatti, liha, kana jne.) Kotiintuloaamuna söimme aamiaisen Bistro Maximessa, koska kaikki sitä meille kehuivat! Pakkohan se oli kokeilla. Vaikka hinta oli hieman kalliimpi, niin oli sen arvoinen. Olimme Ipanan kanssa heti klo 7.30 ja oli rauhallista. Mitä eroa sitten on Bistro Maximen ja Siljan buffalla? Maximessa oli hieman enemmän hedelmiä, amerikkalaisia pannukakkuja sekä lämpimiä ruokia. Lisäksi hintaan kuului kuohuviinilasi. ;) Ja hinta on juuri yhden skumppalasin verran enemmän. 

Kokonaisuudessaan olin hieman pettynyt laivan hintatasoon - ei muuten ole enää niin sanotusti halpaa! Lisäksi Ruotsissa en ostanut mitään, koska hintataso on sama kuin täällä. Miksi siis raahata lahden toiselta puolelta samaa tavaraa samaan hintaan?

Treenien osalta uusia ohjelmia suunnitellessa. On ollut jotenkin luomisen tuskaa viime aikoina, mutta kyllä se tästä. :)

Aurinkoa ja ihanaa kevätpäivää!

Ei kommentteja: