sunnuntai 26. elokuuta 2012

Rakkautta ensisilmäyksellä; New York on my mind!

Times Square
Uusia lukijoita näyttäisi taas olevan mukana, TERVETULOA LÄMPIMÄSTI! 

Lupailin muutama juttu takaperin aiheesta tekstiä ja tässä sitä tulee.

New York on yksi lempikaupungeistani. Olen käynyt siellä kolme kertaa ja aina ihastelen kaupungin sykähdyttävää vilinää ja valintojen mahdollisuuksia.






Tällä kertaa hotellimme sijaitsi 31st streetillä 6 avenuella. Eli aivan Herald Squaren ja Empire State Buildingin kupeessa. Hotellilta oli lyhyt matka metroasemalle, joka on aivan ehdoton New Yorkissa. Kannattaa hankkia 7 päivän Metrocard hintaan 29 dollaria. Sillä voi matkustaa rajattomasti 7 päivän ajan. Yksi matka maksaa 2,50 dollaria ja vaikka metroa voi vaihtaa matkan aikana, tulee Manhattanilla reissattua useita eri reittejä sikin sokin. Metrokortti ei ole mielestäni kallis sillä usein me matkustimme paikkaan A ja sieltä kävelimme seikkaillen ja nähden Manhattanin katuja.

Jos ensikertalaisena lähtee Manhattanille, kannattaa ainakin seuraavat asiat sisällyttää reissuun:
- Woodbury Common Mall
- Century 21
- Top of the Rock -näköalatorni
- Central Park
- Staten Island Ferry


Nähtävää olisi todella paljon ja ensimmäisellä kerralla matjustaja varmasti häkeltyy jo siitä, kuinka paljon pitäisi ehtiä näkemään ja vierailemaan. ELÄ RESSAA! ;) Ota iisisti. Pientä suunnittelua kannattaa harrastaa jo ennen reissua, sillä ainakin itse pienoisena kontrollifriikkinä saan matkasta enemmän irti. Tosin isännän mielestä osa reissusta meni jo hieman suorittamisen puolelle. hups!

Woodbury Common Outlet
Woodbury Commo Outlet sijaitsee noin tunnin matkan päästä Manhattanilta. Kyse on aivan ihanasta pienestä ostoskylästä, jossa on merkkivaatteita jokaisen makuun huomattavasti halvemmalla hinnalla kuin itse Manhattanilla. Kylästä löytyy Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Prada, Lacoste, Michael Kors, Burberry, Nike jne. You name it, they probably got it! :) Nyt tietysti ihmettelet, että taksillako sinne hurautetaan, tulee aika kalliiksi? Ei hätää, Manhattanilta lähtee bussiasemalta (Port Authority) bussi suoraan Woodburyyn. Itse menimme Shortlinen/Coachin bussilla ja hintaa oli 42 dollaria meno-paluu. Asiakas voi itse katsoa lähtöajan ja paluuajan aikatauluista. Vaihtoehtoja on useita.
Ennen kuin suoritat himoshoppaajan unelmaa Manhattanilla, suosittelen käymään ensin Woodburyssä.

Empire State Building
Century 21 on myös himoshoppaajan paratiisi. Pulju sisältää paljon eri suunnittelijoiden vaatteita ja valikoimaa tulee lisää päivittäin! Hinnat ovat edullisemmat kuin esimerkiksi 5th avenuella. En ole varma, onko kyse aikaisemmista mallistoista. Paikka ei ehkä ole kaikkine mieleen, sillä omalla tavallaan se on hieman sekainen mutta kyllä se asiansa ajaa, kunhan vaan jaksaa penkoa. VINKKI NAISILLE – jättäkää isäntä vaikka paikalliseen baariin ryyppäämään siksi aikaa, sillä aikaa siellä saa kulumaan. :)  Naisten vaatteita oli nyt kolme kerrosta ja he ovat koko ajan laajentamassa lisää!

Top of the Rock on näköalatasanne Rockefeller Centerissä, joka on suositeltavampi kuin Empire State Buildin, sillä TOTR:sta näkee juurikin tuon kauniin Empiren. Jonotkaan ei taida olla yhtä kovat.






Central Park – tarvitseeko edes sanoa mitään? ;) Hae Whole Foodsista Columbus Circleltä sapuskaa ja mene piknikille kauniiseen Central Parkiin. Kiertele ja kaartele ympäri Keskuspuistoa, tutki joka nurkka. Vaikka 2009 isännän kanssa kuviteltiin kiertävämme koko eteläosa, oli silti tällä kertaa paljon uutta nähtävää. Uskomatonta! :) Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, joka jää 86 th streetin paikkeille. Sieltä kannattaa tulla kävellen alaspäin kohti etelää ja pysähtyä ainakin The Lake -lammikon kohdalla. Alapuolelle jää kaunis Sheep Meadow -niitty, jossa ihmiset ottavat aurinkoa, lapset leikkivät ja mieli lepää kauniissa maisemissa.

Staten Island Ferry lähtee Etelä-Manhattanilta, Battery Parkista. Lautta vie Staten Islandille ilmaiseksi. On turha jonottaa tuntikausia Vapaudenpatsaalle vievään lauttaan, vaan suosi ilmaista Staten Island -lauttaa, joka ajaa Vapaudenpatsaan ohi. Saat huomattavasti paremmat otokset leidistä tällä tavoin.

Koettavaa on paljon, tässä vain pienen pieni murto-osa. Lisää tulossa vinkkejä, malttakaahan vain.

2 kommenttia:

-didi- kirjoitti...

Hyviä vinkkejä! Miehen kanssa olisi tarkoitus suunnata tuonne 1v hääpäivää viettämään :) ja silloin täytyy ottaa nuo neuvosi käyttöön.

~Hanna~ kirjoitti...

Ehdottomasti suosittelen New Yorkia! Ja vinkkejä löytyy vaikka kuinka paljon. Sieltä ei tekeminen lopu. :)