torstai 18. elokuuta 2011

BodyPumpiin hurahtaminen ♥


Olen aina hieman ihmetellyt kun kaikki aina puhuu siitä BodyPumpiin hullaantumisesta, mutta nyt sen alan ymmärtämään. :) Eilen kävin jälleen pumppailemassa lihaksia kuntoon ja enemmän ja enemmän siitä alkaa nauttimaan vaikka oli vasta toinen kerta. Tavoite meikäläisellä on se, että pääsisin käymään kaksi kertaa viikossa jotta siitä olisi edes jotain hyötyä kropalle. Kaksi kertaa lihastreeniä ylläpitää, kolme treeniä jo kehittää ja siitä sitten enemmän niin on sitä muokkaamista ja vaaditaankin jo tuloksellisempaan treenaamiseen.

Oli hieno fiilis tunnilla kun tajusin, että sain lisätä kyykkyjeni baby-painoihin lisää tavaraa tangon päähän. Kuten aikaisemmin sanoin, kyykyt ovat aina olleet heikko kohtani ja polveni eivät vaan ole antaneet periksi. En tiedä mitä raskaus on minulle tehnyt, mutta hitsin pimpulat kuulkaas sentään!! :D Kyykkäsin kuin viimeistä päivää. Ja huomautuksena sen verran, että nykyisessä ohjelmassa (kuten melkein kaikissa BodyPump-ohjelmissa) kyykkytoistoja tulee tehtyä jopa toistasataa! :D Joten ei paha lainkaan. Oli niin hyvä fiilinki kuulkaas ja illalla hehkutin miehelleni. Treenaamisessa hienoa on se onnistumisen tunne ja se, kun huomaa oman kehityksen. Lisäksi ensi kerralla hauikseni saavat lisää painoa tankoon. Rinta, ojentajat ja olkapäät saavat vielä hetken totutella nykyisiin painoihin. Mutta myös selkäni ottaa ensi kerralla enemmän painoja. Odotan niin kovasti seuraavaa BodyPump-ohjelmaa, koska se sisältää aivan mahtavia biisejä, jotka aivan varmasti nostavat motivaation ja sen "nyt painetaan ja kovaa -fiiliksen". Listalla on muun muassa: Written in the stars, Rolling in the deep, Higher, Born this way, Livin' on a prayer ja paljon muita!

Löysin muuten netistä yhden opinnäytetyön koskien BodyPumpia ja sen vaikusta treenaajan kehoon. Mielenkiintoista luettavaa. Siinä oli tehty tutkimusta BodyPumpin vaikutuksesta treenaajaan lihaskestävyyteen. Oli otettu kolmen kuukauden jakso, jonka alussa tehtiin koeryhmälle lihaskuntotestit. Samat testit tehtiin kolmen kuukauden treenijakson päätyttyä. Testihenkilöiden tulokset kohosivat ylöspäin. Tutkimuksen yhteenvedossa todettiinkin, että säännöllisellä kestävyysharjoittelulla on kehittävä vaikutus koehenkilöiden lihaskuntoon. Jos kiinnostusta löytyy ja on aikaa, niin kannattaa se käydä lukaisemassa. Työssä on muutenkin hyvää tietoa treenaamisesta yleisellä tasolla.

Tuli omasta raskauden jälkeisestä masunahasta mieleen eräs Fitness-lehden juttu, jossa oli mainittuna ruokia joilla voi saavuttaa ns. litteän vatsan. Artikkelin mukaan nämä tuotteet auttavat kontrolloimaan sitä ihanaa turvotusta ja ylläpitävät tervettä aineenvaihduntaa. Listalla oli muun muassa:
  • manteleita – sisältävät proteiinia, kuituja, vitamiini E:tä.
  • kananmunat – täydellinen proteiinin lähde, jotka sisältävät aminohappoja. Tutkijoiden (Pennington Biomedical Reseaarch Center) mukaan aamulla munia syövät tuntevat itsensä kylläisinä pidemmän aikaa kuin ne jotka söivät hiilihydraattipitoisen aamiaisen.
  • soijapavut – hyvä proteiinin ja kuitujen lähde
  • omenat – sisältävät kuituja ja vettä, joka auttaa pitämään kylläisenä pidempään eikä tule naposteltua samalla tahdilla kuin aikaisemmin. :)
  • marjat – kuituja, kuituja! Sisältävät myös paljon antioksidentteja, jotka tutkijoiden mukaan auttavat parantamaan verenkiertoa auttaen lihaksia supistumaan tehokkaammin.
  • maustamaton jogurtti – sisältää kalsiumia.
  • lohi – sisältää omega-3-rasvahappoja.
  • quinoa – hyvä proteiinin ja kuitujen lähde

Joten ei muuta kuin suunta vielä marjapusikkoihin keräämään mustikoita, mustaviinimarjoja etc. Sitten kanalan munavarastoiden kautta suunnaten kaupan kalatiskille hakemaan kalaa. Hyvää ruokahalua! :)

Hyvä resepti lohelle, josta itse pidän kovasti:
kirjolohta
Créme Bonjour Valkosipuli&Yrtti
kalamaustetta

Kala nahkapuoli alaspäin vuokaan, pohjalle hieman vettä. Kalan päälle kalamaustetta ripotellen, ehkä hieman suolaa ja sitruunamehua sekä sitruunapippuria. Levitä Créme Bonjour kalan päälle ja uuniin 200 astetta. Aikaa en muista, mutta ehkä jokunen 20–30 minuuttia on hyvä aika. Voi että on hyvää! Lisukkeeksi kasviksia tai salaattia.

Ei kommentteja: