keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kehonhuoltoa ja mielen balansointia


Eilinen hurahti jälleen nopeasti ja meni miettiessä miten saamme treeniaikataulumme sopimaan yhteen. Mies heilutti kahvakuulaa ja minä sitten ”iltamyöhäsellä” suunnistin BodyBalanceen, joka kuuluu myös Les Millsin tuoteperheeseen.

Itsellä on taas tovi vierähtänyt kun viimeksi BB:ssä olen käynyt. Se olisi ollut ihan vallan mainiota liikuntaa raskausaikana, mutta meikäläiselle ei juurikaan puolen välin jälkeen soveltunut mikään liikunta. Raskausaikana ei kuitenkaan kannata suoria vatsalihaksia treenailla sillä ne siirtyvät ns. sivuille ja treenistä ei ole minkäänlaista hyötyä. Synnytyksen jälkeen on myös hyvä muistaa, että antaa vatsalihasten palautua takaisin omalle paikalleen ennen kuin aloittaa suorien vatsojen tekemisen. Itse koen, että vatsalihakseni on nyt palautunut suunnilleen omaan paikkaansa. Kun käyn selälleni makaamaan, teen pienen vatsarutistuksen eli nostan lavat irti lattiasta, saan aikaan pienen jännityksen vatsaan. Jos vatsalihasten väliin keskelle jää iso rako, ei silloin lihakset ole vielä palautuneet ja suorien vatsalihasten tekemistä kannattaa vielä lykätä myöhemmäksi. Itsellä oli palautunut. Sitä sanotaan, että sallittu rako on alle 2 cm.

Kuvittelin, että olen kankea kuin mikä koska en ole pitkään aikaan tehnyt kehonhuollollista harjoitusta ja sunnuntain BodyPump tuntui eilen (ja vieläkin) lihaksissa, mutta yllättävän hyvin sitä tällainen tanko taipui ja ai että kun nautin taas soturiasennoista ja keskikehon liikkeistä. BodyBalance on yksi lajeista johon haluaisin jossain vaiheessa kouluttautua, mutta se vaatii ensin itse tunnilla treenaamista, liikkeiden harjoittamista ja kehon aktivoimista liikkeisiin. Mutta jälleen, askel kerrallaan hyvä tulee. :)

Jokaisen meidän treeniviikkoon pitäisi sisältyä ainakin yksi rauhallisempi ja kehonhuoltoon keskittyvä tunti. Meidän tulee myös muistaa ne venyttelyt joka treenin jälkeen. Venytellä voi vallan mainiosti 2-3 tuntia treenin jälkeen kotosalla vaikka iltauutisia katsellessa.

Les Millsin BodyBalance on sekoitus Joogaa, Tai Chita ja Pilatesta. Tunnin tarkoitus on kehittää kehomme joustavuutta ja voimaa. Tunnin jälkeen olon pitäisikin olla hyvin rauhallinen. Tunnin kalorinkulutuksen keskiarvo on noin 390 kaloria. BodyBalance parantaa nivelten liikkuvuutta ja joustavuutta sekä vahvistaa keskivartalomme ydin lihaksia eli syviä lihaksia. Lisäksi tunti kiinteyttää ja muokkaa kehoa edistäen henkistä hyvinvointia sekä parantaa sydän- ja verisuonten toimintaa. Jokainen tunti päättyy 10 minuutin rentoutustuokioon, jonka puitteissa ihmiset usein torkahtavat hetkeksi. :) Silloin ainakin tietää, että tunti on onnistunut.

Kuten Pumpissakin niin myös BodyBalancessa on ohjelma juuri vaihtumassa ja nyt tällä kertaa oli vielä ohjelma 53. Tosin ohjaajamme veti tulevasta ohjelmasta alkulämmittelyn, joka oli Tai Chita.

Tunnin sykearvot olivat:

226 kaloria
115 keskisyke
33 minuuttia PK-alueella

I feel calm and relaxed!

Ei kommentteja: