tiistai 16. elokuuta 2011

InBody-kehonkoostumusmittaus ja tulokset


Maanantaina pääsin pitkästä aikaa käymään Inbody-kehonkoostumusmittauksessa. Siitä on noin vuosi kulunut kun viimeksi hyppäsin mittarille. Kone kertoo kyllä karun totuuden. :)

Inbody-kehonkoostumusmittaus perustuu sähkövirran johtamiseen kehossa. Kehomme sisältää vettä, joka johtaa sähköä, pystytään kehomme mittaamaan kyseisellä laitteella. Mittaus on nopeaa, helppoa ja turvallista. Olen ymmärtänyt, että Inbody-masiinalla tehtävä mittaus on yksi luotettavimmista mittauksista markkinoilla. Laite mittaa kehomme eri segmenteissä eli on jakanut kehon viiteen eri osaan jonka vuoksi saadaan tarkka tulos.

Mittauksessa mitataan jos jonkinlaista: kehon nestemäärät, proteiinimassa, mineraalit, rasvamassa (sekä kiloina että prosentteina), kokonaispaino, lihaksen paino, lihas- ja nestetasapaino, viskeraalirasva jne. Lisäksi kone tekee painokontrollin ja laskee henkilölle fitness-indeksin, johon vaikuttaa henkilön rasva- ja lihasmassan suhde ja niiden määrä.

Omat tulokseni eivät olleet kovinkaan kehuttavia… :D Testin avulla kyllä huomaa kuinka raskaus tekee tehtävänsä keholle. Jos jotain positiivista haluaa testistä hakea, niin lihasmassani oli kasvanut muutamalla kilolla, ja mikäs sen parempi uutinen. Käsien lihakset ovat kasvaneet, samoin keskivartalossa ja jaloissa eli oikea on suunta ainakin jos ei muuten. :D Rasvaprosentti huiteli aivan jossain muualla missä sen pitäisi eli nyt vaan lihastreeniä ja peruskestävyystreeniä sillä sehän polttaa rasvavarastoista energiansa. Ja faktahan on se, että lihas kuluttaa energiaa joten mitä isommat lihakset, sitä enemmän myös se polttaa kehossa enemmän kaloreita. Eli ei ole naistenkaan syytä varoa lihasmassan kasvamista. Useinhan naiset eivät uskalla treenata salilla koska pelkäävät lihasten kasvavan suuriksi. Naisten on vaikea ihan tuosta vaan kasvattaa isoja muskeleita. Se vaatii paljon työtä, joten kaikki naiset vaan salille pumppaamaan rautaa! :D Paremmin se rasva siitä kropasta lähtee kulumaan. Go ladies go!

Testi on hyvä suunnannäyttäjä mitä omassa kropassa tapahtuu treenin myötä. Suosittelen edes kerran sellaisen teettämään jos on mahdollisuus. Usein saleilla järjestetään kyseistä mittausta ja varmasti googlettamalla löytyy paikkoja, joissa testejä suoritetaan.

Ei kommentteja: