lauantai 20. elokuuta 2011

Huh haipakkaa!


On taas aika hurahtanut eteenpäin. Kovaa vauhtia se elokuukin alkaa olla lusittu (kuka sitä aikaa varastaa, olen tässä jo pidempään ihmetellyt…?).

Torstai oli totaalinen lepopäivä. Ilta hurahti kuvauksissa – työkaverini tekee itselleen harjoitustyötä ja pyysi meidän neitokaista malliksi kolmeen eri tilannekuvaan. :) Alku menikin ihan hyvin, mutta loppua kohden neiti alkoi hermostumaan. Nälkä pirulainen kun yllätti kesken kaiken. :D Kyllä sitä kuka tahansa hermostuu, jos ei tarpeeksi usein saa pöperöä. Sillä tavalla jännä miten me aikuiset unohdamme aina sen ateriarytmin, mutta pienillä se on jo alusta lähtien. Ehkä huono vertaus, mutta mietitäänpä – vauvat syö parhaimmillaan tunnin välein mutta keskiarvollisesti 3-4 tunnin välein. Tämähän on ateriarytmi jota meidän aikuistenkin tulisi noudattaa. Neljä tuntia on maksimi aterioiden välissä. Kannattaa siis tarkastella sitä omaa ateriarytmiään ja karsia pidemmät välit pois.

Testasin itse perjantaina Fastin Dietmix Strawberry -välipalapatukkaa. Fastin sivujen mukaan patukka ei sisällä transrasvoja ja on vähälaktoosinen. Mielestäni patukka maistui hyvälle, yllättävää kyllä. :) Aina kun noiden patukoiden maku ei miellytä. Toimii hyvänä välipalapatukkana, ainakin itselläni. Yksi patukka sisältää 130 kaloria, n. 9 grammaa proteiinia ja n. 16 grammaa hilsuja. Rasvaa patukoissa on alle 4 grammaa. Fast mainostaa patukaa ns. hyvänä välipalana laihduttajalle koska sen sisältämä maitoproteiini tasoittaa verensokerin heittoja. Suosittelen kokeilemaan. Löytyy ruokakaupoista. :)

Lähde:
www.fast.fi
Perjantain treeni sujui mukavasti spinningin parissa. Itse olen tottunut tunneillani käyttämään ns. tunnettua musiikkia, joka saa varmasti jalan jos toisenkin vipattamaan mutta nyt olen huomannut spinning-tunneilla käyneenä, että tuntien musiikki on outoa. Yhdellä tunnilla oli mainio musiikki, joka oli nykypäivää mutta muuten aivan tuntemattomia kappaleita. Ymmärrän toki sen, että jos jokainen ohjaaja valitsee nykypäivän hitit niin tunnit olisivat hyvinkin samankaltaisia eikä sitä kauaa jaksaisi. No, makunsa on jokaisella ja onneksi meitä ohjaajia on jokaisen makuun. :) Tunti sujui peruskestävyysalueella sekä vauhtikestävyysalueella. Kyse oli peruskestävyysalueen treenistä. Kaloreita paloi 396 ja keskisyke oli 148.

Tänään lauantaina olikin sitten crossingin vuoro. Ai että sitä fiilistelyn määrää! Musiikki vei aivan omaan maailmaansa ja sitä tuli vedettyä kunnon sykkeellä. Ihmettelen kovasti tunnin aikaisia sykkeitä, koska mittarin mukaan vietin maksimikestävyysalueella suurimman osan tunnista mutta jos näin olisi, olisin ollut aivan loppu ja hengästynyt koko ajan. En ollut! :) Olo oli koko ajan hyvä ja fiilis korkealla ja hengästyminen oli hallinnassa. Hmm… täytyy tutkiskella mittarin säädöt uudelleen. Ensi viikollahan minulla on se polkupyöräergometritesti, jonka perusteella nähdään sitten kunnolla nuo sykerajat. :) Tähän mennessä on vain arviota tuosta maksimisykkeestä. Laskennallisestihan sen pitäisi olla 190, mutta minulla se ei paikkaansa pidä. Innolla siis kohti ensi viikkoa!

Huomenna on viikon toisen BodyPumpin aika. Tarkoitukseni olisi viikossa käydä kaksi kertaa BodyPumpissa, yhdessä BodyBalancessa ja kahdessa aerobisessa – joko crossing tai spinning.

Tässä olen viime päivinä kovasti pohtinut seuraavaa koulutustani ja minkä organisaation kautta sen suoritan. Olen todennut, että Personal Trainer -koulutus on minulla nyt se seuraava ja täytyykin nyt katsoa mahdunko seuraavaan koulutukseen mukaan. Haluan täydentää omaa osaamistani ammattilaisten johdatuksella ja antaa asiakkaille sen parhaan mahdollisen osaamisen. Alahan on sellainen, että itseä täytyy koko ajan kouluttaa, lukea uusimpia tutkimuksia ja seurata missä mennään. Mutta palaan tähän vielä myöhemmin kun saan varmuutta asioihin. ;)

Päivän liikevinkki:
Hyppynaruhyppely käsipainojen kera. Jalat ja peppu.
Hyvä aerobinen sykkeenkohottaja. Ota käsipainot käsiin ja lantionlevyinen haara-asento. Lähde hyppimään ylös alas samalla käsiä ympäri pyörittäen – aivan kuin hyppynarua hyppisit. Simppeliä mutta tehokasta.

Päivän liikevinkki, part II:
Kyykky vipunostolla eteen. Olkapäät, pakara ja reidet.
Ota lantion levyinen haara-asento, käsipainot käsissä kämmenet sisäänpäin. Aktivoi keskivartalon tuki. Pieni koukku polvissa, polvet ja varpaat samaan suuntaan ja paino kantapäillä. Lähde ”istumaan alas”, vie takamusta kevyesti taakse, hengitä sisään. Pidä selkä suorana kyykyn aikana, katse eteenpäin. Pysäytä kyykky viimeistään kun polvet ovat 90 asteen kulmassa. Polvet eivät saisi ylittää varvaslinjaa. (On olemassa kahta koulukuntaa – pienillä painoilla ei kuulemani mukaan enää haittaa vaikka hieman linja ylittyisikin, mutta itse olisin varovainen ja asiakkaita neuvon aina tarkastamaan linjan.) Nouse ylös samalla ulos hengittäen nostaen kädet sivuilta suorana eteen noin olkapään korkeudelle. Käsipainot ovat ns. pystysuorassa toisin kuin normaalissa vipunostossa eteen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei H, löysin tänne blogiin yllättäen blogilistan kautta. Kivoja tekstejä kirjoitat! Kirjoittaisitko joskus siitä, miten viikon treeniohjelma kannattaa koostaa, esim pump, crossing, kuntosali jne. Aurinkoista loppusyksyä!

~Hanna~ kirjoitti...

Tervetuloa mukaan! :) Laittelen vaikka seuraavaksi aiheeksi, miten treeniviikko kannattaa koostaa perustreenarilla, joten stay tuned! :)