perjantai 5. elokuuta 2011

Odotettu paluu ohjausten pariin


Tänään onkin treeneistä vapaapäivä, mutta eilinen oli ihan huippu. Tein paluun ohjaushommiin. VOI ETTÄ MINULLA OLI HAUSKAA! :D Ja asiakkaatkin tuntuivat nauttivan tunnista. Olen saanut hyvää palautetta jo aikaisemminkin tuosta kyseisestä tunnista. Muistan kun aloitin tuntien vetämisen ja mietin musiikkia tunneille. Kokosin listalleni paljon sellaisia kappaleita, joista itse pidän mutta pian huomasin että näin ei voida ohjaajana toimia vaan ohjaajan tulee valita kappaleet sen mukaan millaista asiakaskunta on. Musiikkivalikoiman tulee olla mahdollisimman laaja, jotta jokaiselle löytyy jotakin. Ajan myötä opin mitä kannattaa listalle valita. Nyt pitäisikin tehdä uusi peruskestävyysohjelma, samoin syksylle uusi fiilistelyohjelma. Itse panostan paljon ohjelmiin ja saan kulumaan aikaa useita tunteja sillä haluan sen olevan täydellinen.

Mutta, back to the class! Alkuun jännitti aivan kamalasti ja kun minua jännittää niin sykkeet kohoaa taivaisiin! (Ja olen sellainen että jännitän aina ns. uusia tilanteita todella paljon mutta rentoudun kyllä sitten hetken kuluttua. Siitä vaan en ole päässyt yli vaikka ohjaajana olen toiminut jo parisen vuotta.) Eilisen tunnin keskisyke olikin 177!!! Mutta sivuhuomautuksena on sanottava että kun sykkeet ovat tuota luokkaa, treenaa ihminen jo puhtaasti siellä maksimikestävyyden puolella ja on erittäin selvästi/vahvasti hengästynyt, mutta minä pystyin puhumaan koko tunnin ajan selkeästi ja ei hengästyttänyt kuin ainoastaan siellä missä kuuluikin hengästyttää. (Jännityksen piikkiin meni eiliset kovat sykkeet.) Eli kuten huomata saattaa, on ne sykkeet meikäläisellä aivan oma lukunsa ja en kuulu siihen keskiarvoporukkaan joka menee annettujen raamien mukaan. Olenkin aina ollut hieman erilainen nuori. ;) Maksimisykkeenikin on siellä 210 hujakoilla! Kaloreita eilisessä treenissä paloi 556.

Tunti jonka pidin oli sellainen ihana fiilistelycrossing, jossa nautitaan vanhempaa musiikkia ja annetaan niiden sävelien viedä ajatukset hetkeksi pois. Rakastan vanhaa suomipoppia, 50–70-luvun musiikkia ja usein kuuntelenkin Sävelradiota netistä. Kyllä, luit oikein! :D Sieltä saan aina hyviä ideoita.

Toivottavasti pääsen pian uudelleen tuuraamaan ja myös takaisin oman vakkaritunnin pariin. Nautin ohjaamisesta niin paljon ja olen enemmän aerobisten lajien edustaja (crossing, spinning, tanssi). Lisäksi yksilöohjaus on minulle omiaan, sillä siinä pääsee parhaiten vaikuttamaan asiakkaan treeniin. Siksi kouluttauduinkin kuntosaliohjaajaksi ja Personal Trainer –koulutuskin on tarkoitus suorittaa.

Päivän liikevinkki:
Vipunosto maaten jumppapallolla kera vatsarutistusten. Rintalihas, olkapäät, suorat vatsalihakset.
Käy makaamaan selällesi pallon päälle niin että ylävartalo on pallon päällä. Jalat tukevasti maassa, polvet 90 asteen kulmassa nilkkojen ollessa samassa linjassa polvien kanssa. Aktivoi keskivartalon tuki eli syvät vatsalihakset. Käsipainot käsissä nosta kädet suorana kohti kattoa, kämmenet osoittavat sisäänpäin kohti toisiaan eli KP:t ovat ns. pystysuorassa. Pidä kyynärpäissä pieni koukku. Tuo käsipainot rauhassa sivuille pienessä kaaressa kohti lattiaa pysäyttäen ne rinnan korkeudelle. Palauta painot takaisin ylös kohti kattoa samalla ulos hengittäen ja tehden vatsarutistus. Tällöin lavat nousevat hieman irti pallosta. Jälleen palauta ylävartalo alas pallon päälle sisään hengittäen ja kädet sivuille.
Vipunosto maaten ilman palloa.
Lähde: keho.net
Mukavaa treeniä ja antoisaa perjantaita! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava vinkki ja blogi! Montako sarjaa voisi suositella tehtäväksi?

Aikoinaan mulle luotiin kyllä ohjelma ja toistot liikkeille mutta ihan kiinnostaisi tietää, että jos aikaa on liikkua noin 2 kertaa viikossa punttien kanssa. Voiko antaa suositusta tai yleistä määritelmää montako toistoa olisi hyvä tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa H, sun into on aistittavissa tänne naapurikaupunkiin asti ja se meinaa melkein tarttua :)!! - Lare

~Hanna~ kirjoitti...

Lare, sunnuntaina ketkutetaan lisää hyvää mieltä! :D

Anon: Tervetuloa mukaan! Sarjojen ja toistojen määrä riippuu paljon tavoitteistasi: haetko lihaskestävyyttä, voimakestävyyttä, perusvoimaa vai maksimivoimaa? Onko tavoite lihaskunnon parantaminen, painon pudotus, ns. kiinteytyminen, lihasmassan vai voiman hankinta? Mutta jos kultaista keskitietä haetaan, niin 3x12-15 olisi sopiva määrä. Mutta painotan, että paljon riippuu tavoitteistasi. Tsemppiä treeniin! :)