maanantai 8. elokuuta 2011

Sunnuntaizumbaa ja ilmoittautuminen sisäpyöräilykoulutukseen :)


Eilen oli jälleen odotettu zumba-tunti! Tästä alkaakin tulla oikein mukava sunnuntairutiini, mutta mikäs sen mukavampi viettää sunnuntaita kun ketkuttaa lantioita ja rintaa sydämensä kyllyydestä. Jälleen tanssahdeltiin niin salsat, reggaetonit, dancehall reggaet ja ne minun "rakastamani" cumbiat. :D

Koen, että joskus olen ollut hyväkin tanssahtelemaan lattareita ja olen pysynyt hyvin koreografioissa mukana, mutta nyt on kyllä hermotuksessa jotain vikaa sillä rakkaat aivoni eivät suostu lähettämään käskyjä jaloille mihin suuntaan niiden tulisi liikkua. Ja vaikka kuinka näen liikkeen ohjaajan tekemänä ja ymmärrän sen pääkopassani, ei se motoriikka ja koordinaatio silti vaan tunnu osuvan kohdalleen. Olotila on vähän sellainen kun päässäsi mietit jonkun lausahduksen ja se kuulostaa erittäin hyvältä ja osuvalta, mutta kun saat ne sanat ulos suustasi, niin se ei kuullostakaan lainkaan niin hyvältä ja saattaa mennä totaalisesti ajatus pieleen… tällainen olo minulla on tuolla zumbatunnilla! :D Päässäni liikkeet menee juuri nappiin, mutta kroppa ei vaan tottele! :D

Toisaalta zumbassahan tärkeää on se fiilis ja se nauttiminen. Pääasia, että kunhan jalat ja kädet liikkuu ja jos edes hieman oikeaan suuntaan menee, niin kaikki hyvin. :D Zumba on hauskanpitoa parhaimmillaan.

Tunnin jälkeen olisi ollut vielä toinen lattaripainotteinen tunti mutta ihana ohjaajamme kertoi sen olevan hieman haastavampi koreografioiden osalta, joten jätin suosiolla väliin. Kunhan jalat ensin taas aktivoituu ketkutukseen niin sitten voi siirtyä haastavammalle tunnille. Perusasiat siis ensin kuntoon! :)

Sykkeistä ei ole tietoa sillä se piru penteleen sykemittari päätti puolen tunnin kohdalla, ettei halua enää tehdä minun vatkaavan kroppani kanssa yhteistyötä! :/ Pienoinen pettymys ja meinasin nakata koko kapistuksen seinään… mur! Mutta tämän kautta vahvistui päätös ostaa se Suunnon M4 tai M5 sykemittari… Uskon M4 riittävän, sillä ero ei näytä olevan kovinkaan suuri.

Tänään tein myös sen mistä olen jo jonkin aikaa ”haaveillut” – ilmoittauduin Indoor Cycling –koulutukseen, joten ensi kuussa tämä kotiäiti on sitten myös Spinning-ohjaaja. Pikku hiljaa nämä lajit lisääntyy. Tämän jälkeen seuraavat tavoitteet ovatkin se Les Millsin Body Balance ja sitten se iso
etappi – Personal Trainer –koulutus. Mutta askel kerrallaan. Mutta ehkä jos sen tässä mammaloman/hoitovapaan aikana ehkä suorittaisin, ennen kuin on omaan työhön paluu sillä silloin on hankala saada tarvittavia päiviä vapaaksi.

Päivän liikevinkki:
Askelkyykky vipunostojen kera. Etureisi, pakara, olkalihas.
Ota käsipainot käsiin, kämmenet vartaloon päin eli sisäänpäin. Aktivoi ydintuki. Seiso jalat lantion leveydellä. Astu oikealla jalalla ”iso” askel eteen ja kyykisty niin oikea polvi jää 90 asteen kulmaan. Kiinnitä huomio selän asentoon – häntäluu jälleen lantion alla, selkä suorana, katso ettei polvi ylitä varvaslinjaa. Pidä katse eteenpäin. Katso, että paino on astuvan jalan päällä. Kun ensin hallitsen askelkyykyn, sen jälkeen voit lisätä liikkeeseen vipunoston sivulle. Vie kädet sivuille ottaessasi askeleen eteenpäin. Pidä kyynärpäissä pieni koukku liikkeen ajan. Nosta kädet sivulle olkapäiden korkeudelle (kyynär- ja olkavarret) puoliympyrän muotoisessa kaaressa. Kun astut askeleen takaisin, palauta samalla myös kädet alas hitaasti jarruttaen. Toista vasemmalle puolelle.

Askelkyykky
Lähde. keho.net




Vipunosto sivulle
Lähde: YouTube.com

 

Ei kommentteja: