torstai 11. elokuuta 2011

Totaalinen ei kevyttuotteille :)


Eilinen meni jälleen hujauksessa – raskausaikana valitin kun aikani ei kulunut mihinkään suuntaan. Eipä tietenkään kun ei juuri saanut harrastaa liikuntaa ja jouduin jäämään pois töistäkin ennen mammaloman alkamista. No nyt sitten tuntuu, että aika ei enää riitä. :) Muru-pienoinen on hereillä useita tunteja kerrallaan ja tykkää seurustella joten siinä ei mamma paljoa treenijuttuja mieti.

Eilen miehen työpäivän jälkeen kuitenkin oli minun oma aikani ja suuntasinkin salille peruskestävyystunnille crossaamaan. On hyvä saada peruskestävyys ensin kuntoon ennen kuin voi suunnistaa vauhdikkaammille tunneille. Hyvin kyllä huomaa, että keho on jälleen matkassa mukana ja jaksaa ihan eri tavalla kun jokunen viikko takaperin. Niin se nopeasti vaan kohoaa se kunto.

Tunti oli jälleen hyvä. On mukavaa kun ohjaaja soittaa välillä hieman harvinaisempaa musiikkia sillä monilla ohjaajilla on ne uusimmat hitit (myönnän kuuluvani samaan kastiin). Mutta itse ainakin pyrin myös ottamaan mukaan hieman vanhempaa ja erilaisempaa musiikkia. Musiikin pitää olla mukaansatempaavaa. Toki asiakkaille tutummat biisit saa jalan vipattamaan eri tavalla kuin hieman tuntemattomammat.

Olen tässä viikkojen aikana huomannut, että olen enemmän nyt panostanut tuohon aerobiseen puoleen - crossingia, zumbaa ja spinningiä. Kyllä sitä lihaskuntoa ehtii tekemään. Tässä seuraavien viikkojen aikana ajattelinkin, että suuntaan Les Millsin BodyPump-tunnille! Sehän on kuolemaksi näillä lihaksilla, mutta se hienous BodyPumpissa on, että siinä huomaa tulosten parantumisen joten BP here I come. Kokemuksia laitan sitten ehdottomasti tänne.

Oli mukavaa lukea eilisestä Ilta-Sanomasta, että suomalaiset ovat hylkäämässä kevyttuotteet. Jutussa oli maininta kuinka me olemme tulleet tietoisemmiksi lisäaineista ja hiilihydraateista. Monelle sopii vähähiilihydraattinen ruokavalio. Eihän luolamiehetkään pottuja popsineet vaan lihaa sen olla piti! :D

Itse olen nyt viikon ajan kokannut joka päivä kanaa ja kasviksia. Ja täytyy myöntää, että pöperöt maistuvat erittäin hyviltä. Ihan olen yllättynyt, sillä olen aina ollut se perunan/leivän/pastojen mupeltaja.

Mutta kun mietitään omaa lapsuuttamme niin ei silloin ollut kevyttuotteita. Vanhempamme tekivät ruokamme kunnon kermasta, sokerista ja voista. :) Luonnonmukaisuus on ravinnossa tärkeää, eikä keinotekoisesti makeutetut tuotteet.

Kannattaa muuten tutkia sitä omaa ruokakaappiaan ja tuotteita joista kaupasta ostaa. Sisältääkö tuote kuinka useaa eri lisäainetta, sokeria ja makeutusainetta. Itse olen sanonut, että mieluummin sokeri kuin aspartaamit!

Kohtuus kaikessa eikö? Sehän se ratkaisee. :)

Tänään pidän jälleen pienen lepotauon. Huomenna uudet kujeet. 

Ei kommentteja: