tiistai 30. elokuuta 2011

Totaalista kropan rääkkäystä ja hieman palauttelua päälle


Lähde:
ice-team-rider.com
Suuntasin eilen LadyLine-keskukseen hyvissä ajoin, jotta ehdin täyttää vierailijapassit etc. Olin heidän nettisivuiltaan katsonut, että vauhtikestävyysalueen tunnin spinning alkaa silloin ja silloin ja sen perään on sitten lyhyt puolen tunnin peruskestävyysalueen tunti. Paikalle päästyäni hälytyskellot alkoivat soimaan kun katselin näyttöä, jossa ei lukenut kyseistä VK-tuntia lainkaan. Siinä sitten tiskille kertomaan, että olen tulossa vierailijana spinning-tunnille, mutta mihinköhän aikaan ne tunnit nyt sitten oikeasti alkavatkaan. Uusi syksyn kalenteri astui voimaan eilen ja he olivat UNOHTANEET päivittää kotisivuilleen uuden lukujärjestyksen. Nice! Myös heidän oma ilmoittautumisjärjestelmänsä oli aivan sekaisin.

Kävi ilmi, että tuota kyseistä VK-spinnua ei ole lainkaan enää maanantaisin (great!), joten olin suunnistanut paikalle ns. turhaan. Olin hieman harmissani, sillä todella halusin mennä spinningiin koska sitä en omalla salillani voi harrastaa. Samaan aikaan oli alkamassa Perfect Body –tunti, joten päätin suunnistaa kyseiselle tunnille ja sen jälkeen sitten puolen tunnin spinnuun, joka kyllä oli kalenterissa edelleen (onneksi).

Heti alkuun ohjaaja kertoi, että tuo tunti on yksi heidän rankimmista tunneistaan. Kiva! :D Lihaskunto kun ei meikäläisellä ole lainkaan samaa luokkaa vielä kuin ennen synnytystä. Liian pitkä treenitauko on tehnyt ihmeellisesti tehtävänsä.

Tunti koostui kolmesta patterista, joissa oli kolme lihaskuntoliikettä sekä yksi sykkeenkohotusliike. Patterit suoritettiin kaksi kertaa läpi. Se, mikä mielestäni oli hauska huomata että tunti tehtiin oman kehon painoa käyttäen. Olen aina tiennyt, että omaa kehoa käyttämällä saadaan erittäin tehokas treeni aikaiseksi. :) Oli meinaan sellaista menoa ettei tosikaan! Hiki lensi enemmän kuin millään muulla tunnilla aikaisemmin. Voin sanoa, että oli tehokastakin tehokkaampaa ja hauskaa! Ja ohjaaja oli mitä loistavin.

Tunnin jälkeen teki hyvää puolen tunnin lököttely-spinning. Tosin meinasin taas viskata uuden sykemittarini seinään koska yhtäkkiä sykkeet katosi täysin ja sen jälkeen 232 lukemat. Ajattelin jo, että joko minulla on megalomaaninen rytmihäiriö, mittarini on rikki tai mittari ottaa selkeästi häiriötä jostain laitteesta. Veikkaan viimeistä, koska mittari on uusi, tuntemukset eivät olleet rytmihäiriön kaltaisia. ;) Kotimatkalla autossa mittari pelitti vallan mainiosti, joten veikkaan siksi tuota viimeistä vaihtoehtoa.

Mutta tehokas treenipäivä oli kaikesta huolimatta, vaikka hieman alkuun ketuttikin etten päässyt VK-spinningiin. Perfect Body osoittautui kuitenkin erinomaiseksi haastajaksi.

Päivän liikevinkki
Etunojapunnerrus steppilautaa käyttäen. Rintalihas, hartialihas, ojentaja.
Ota hyvä etunojapunnerrusasento, mutta toinen käsi steppilaudan reunalle ja toinen maahan. Jalat joko varpaat maassa polvet irti tai naisten tyyliin polvet maassa. Kädet ovat hartioita leveämmässä asennossa. Aktivoi keskivartalon tuki, ettei selkä pääse notkahtamaan. Koukista kyynärpäistä kun laskeudut alas. Katso, että kyynärpäät ojentuvat sivulle. Hengitä sisään kun laskeudut alas. Suorista kyynärpäät ja nouse ylös. Samalla hengitä ulos. Toista 10 kertaa ja vaihda puolta.

Ei kommentteja: