perjantai 2. syyskuuta 2011

Koulutus lähenee – jännittää! :)

Muutama päivä sitten tuli ennakkomateriaalit ja tentin ohjeet koskien ensi viikon viikonlopun sisäpyöräilykoulutusta. En malta odottaa. Kaikki kenen kanssa olen puhunut tässä viime aikoina, ovat kehuneet IISEEn sisäpyöräilykoulutusta todella paljon, joten totta kai omat odotukset on nyt aika korkealla. :)


On tullut käytyä nyt muutamien eri salien spinningtunneilla. Tunnin rakenteet on totta kai samat, mutta olen löytänyt nyt yhden salin, jossa se musiikki on mieleistä eikä jotain ihmeellistä ja tuntematonta. Vielä on useita saleja testattavana, joten eiköhän sieltä ne omaa mieltä miellyttävät salit löydy. :)


Tällä viikolla on tullut keskiviikkona crossattua. Ja nyt todella pysyin siellä peruskestävyysalueella hakien kevyttä hengästymistä tai ei sitäkään. Otin itselle tavoitteeksi treenata nyt sitä koska niin kuin mainittua, kyllä se ohjaajien ammattitauti on mennä kovaa ja korkealla! :D


Eilen tein mieheni kanssa kuulatreeniä hänen ohjelmallaan. Liikkeitä oli 20 ja jokaisessa tehtiin noin 15 liikettä ja jos yhden käden tekniikalla, niin sitten tehtiin 15 ja 15. Kyse oli enemmän kamppailulajeja tukevasta treenistä, mutta ei haitannut minun menoa! Kuulalla tehtiin ihan vain perusliikkeitä kuten hyvää huomenta, maastavetoa, kulmasoutua etc. Itse lisäsin loppuun vielä vartalon kierrot, tuulimyllyn ja kierrot, jotta sain tuonne kylkiin toimintaa. ;) Kaloreita paloi 40 minuuutin treenissä 307 ja keskiarvosyke oli 147... kunhan olin ensin saanut sykemkittarin näyttämään oikeaa lukemaa, eikä 234!! Meinasin soittaa suoraan valmistajalle ja ilmoittaa, että nyt riittää! Katsotaan auttaako patterin vaihto mitään. Mittari meinaan teki maanantain spinning-tunnillakin tätä samaa, eli aivan älyttömät sykkeet ja sittn yht'äkkiä ei sykkeitä lainkaan. Toivottavasti patterinvaihto auttaa. :)


Nyt oli eilisessä Iltalehdessä juttu: Polta rasva oikeista kohdista. Tekstin mukaan laihtumisessa on kyse hormonitasapainosta. On hauska seurata, kuinka tällä hetkellä joka puolella painotetaan sitä viljojen ja sokereiden poisjättöä ja korvaamista kasviksilla (eli vähähiilihydraattista ruokavaliota mukaillen). Jopa yksi ohjaajatuttuni sanoi kerran että ihmiskeho tarvitsee hiilihydraatteja ja kyllä täysjyvätuotteita voi syödä. Nyt sitten muutama vuosi lausahduksen jälkeen oli hänen kantansa muuttunut ja kannatus oli siirtynyt tuonne karppauksen puolelle. :) On mahdollista, että keho pärjää treenissä kyllä ilman hilsuja, mutta ne on hyvä kuitenkin hakea palautusjuoman avulla treenin jälkeen.


Mutta vielä tuosta jutusta, niin sen mukaan meillä on tapana syödä hiilihydraatteja enemmän kuin kehomme kestää, jonka ansiosta haima alkaa tuottamaan enemmän insuliinia mitä solut pystyvät käyttämään. Ohjeena onkin proteiinin lisääminen joka aterialle sekä omega-3-rasvahapot. Hyvä juttu, kannattaa lukaista.



Lähde:
gainomax.com
Testissä minulla oli tällä kertaa Gainomaxin Protein Bar mustikan makuisena. Nyt täytyy sanoa, että oli ehdottomasti paras patukka, mitä olen koskaan syönyt. Hieman huolestuneena katsoin patukan sokeriarvoja, mutta kyllä patukassa oli kivasti myös proteiinia. Ja ei muuten maistunut tyypilliselle proteiinipatukalle vaan maku oli erittäin hyvä. Suosittelen! :)

Ei kommentteja: