keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Ajatuksia spinningintunneista :)


Kiitos Matkatar ja Katti kommenteista. Oli kiva kuulla teidän kokemuksianne ja mielipiteitänne asiaan sillä itse ohjaajana olen todella kiinnostunut siitä MITÄ ASIAKKAAT haluavat ja tykkäävät. Pyydän myös asiakkailta aina biisitoiveita sillä mikäs sen mukavampaa kuin kuulla tunnilla se itselle mieluisa biisi ja tykittää sen matkassa huipulle. :) Yritän myös aina valita kappaleita, jotka eivät ehkä ole juuri nyt radiossa soivia hittejä. Toki niitäkin otan mukaan, mutta pyrin myös tuomaan hieman erilaisuutta jotta jokaisella ohjaajalla ei soisi se samat hitit.

JATKOKYSYMYS:
Kun menet tunnille, haluatko kuulla ne uusimmat radiohitit vai oletko jo kyllästynyt niihin kun kuulet ne useita kertoja päivässä ja sitten vielä useilla tunneilla? Entä musiikin volyymi? Tykkäättekö, että tunnilla saa hieman revitellä sen volyyminapin kanssa? :D

Juuri ohjelmia tehdessäni katsoin, että tempoa ei ole kovinkaan monessa kappaleessa vaan enemmän juuri pelaan vastuksilla. Välillä kevyemmin ja välillä rankemmin.

Ohjaajan on oltava innostunut siitä mitä tekee! En itse ainakaan halua mennä tunnille jossa ohjaaja on niin kettuuntuneen näköinen ja työhönsä kyllästynyt. Ymmärrän toki, että ei ohjaajakaan aina voi koko aikaa hymyillä, mutta iloisuuden ja tympiintymisen välillä on suuri ero. Myös sen iloisuuden tulee kummuta syvältä sisältä. Feikin huomaa ja sitä ei jaksa kyllä kauaa katsella.

Katin kommenttia lukiessa vallan hymyilen, sillä itse painotan pitkin tuntia sen oman jaksamisen puolesta ja muistuta aina että se vastusnappula ei ole minun käteni alla vaan asiakkaan. Lisäksi painotan aina, että kyse ei ole minun treenistäni vaan asiakkaan. :) MUTTA sellaista sooloilua en ymmärrä, jossa asiakas päättää tehdä ihan jotain muuta, nyt siis puhun lattialiikunnan tunneista. Jos annan liikkeet ja annan kevyemmän vaihtoehdon sekä rankemman vaihtoehdon, on asiakkaita jotka toteavat että eivät halua juuri sitä liikettä tehdä ja tekevät jotain aivan muuta. Why oh why, olet sitten tullut ryhmäliikuntatunnille? Kannattaisi ehkä mennä sinne salin puolelle jossa voi sooloilla! :D

Puhun asiakkaille aina myös paljon tuntemuksesta, eli miltä pitäisi tuntua. Tällöin asiakkaan on helppo säätää vastusta tai olla säätämättä, jos olotila on jo saavutettu. Olen käynyt useilla tunneilla, jossa en tiedä yhtään miltä pitäisi seuraavaksi tuntua. Yritä siinä sitten pohtia oikeanlainen vastus jalan alle…

Vastukset ja lisäykset ovat hyvin yksilöllisiä. Samoin kuin sykealueet. Siksi itse en juuri puhu sykkeistä, vaan vastuksesta. Tai jos sykkeistä haluan puhua, niin silloin puhun prosentuaalisista osuuksista ja toivon, että asiakas tietää sen oman maksiminsa. Tässä tapauksessa sykeohjatut tunnit ovat hyviä. Tunnin aikana tulee todella se oikea harjoitusvastus katsottua kun edessä taululla näkyy oma syke prosentteina.

Poljinnopeus on myös yksilöllinen asia. On tehty tutkimusta, että joidenkin ihmisten jalka vaan ei pyöritä nopeasti ja jos sitä lähtee väkisin vääntämään, voi rikkoa itseltään helpostikin paikat. Siksi on myös olemassa ohjelinja siitä, kuinka nopeasti maksimissaan saa olla kierrosnopeus tunnilla. Mutta IC on hyvin villi ala (jo sen olen tässä huomannut eri tunteja kolutessa) ja käytäntöjä on useita. Itse noudatan sitä, mitä koulutuksessamme kerrottiin ja toivon, että myös asiakkaat tulevat pitämään tunneistani. En harrasta mitään turhia kikkailua – asiakkaat eivät tule koreografiselle tunnille. Käytän muutamaa tekniikkaa, annan asiakkaille kevyempää ja sitten hieman raskaampaa työtä. Muistan palautusten tärkeyden ja muistan, että vaikka kyse on VK-tunnista, ei silti mennä koko tuntia vauhti poskella vaan tehdään vaihdellen pienissä erissä niin, että tuntuu ja hengästyttää mutta silti muistetaan tunnin tarkoitus. :)

Kaikkia ei juu todellakaan voi miellyttää. Sen olen huomannut. Mutta onneksi meitä ohjaajia on paljon ja jokaiselle löytyy varmasti se, jonka tunnilla tykkää käydä. Ohjaajan tulee viihtyä tuntia vetäessä ja jos näin ei ole, se välittyy myös asiakkaille. Itse olen omanlainen persoona ja tiedän, että todellakaan kaikki eivät minun tunneistani pidä mutta paljon on myös sellaisia jotka aina kehuvat. :) Ja se lämmittää mieltä. :D

Mukavia keskiviikkotreenejä kaikki! Tämä aihe on kuuma, johon varmasti palaan vielä!

2 kommenttia:

Pumpumkatti kirjoitti...

Volaa pitää olla kunnolla :D

Kaikki hitit ei ole samanarvoisia. Jotkut on vaan niin tajuttoman hyviä, ettei niihin kyllästy koskaan. Toisiin kyllästyy nopeasti. Makuasia.

~Hanna~ kirjoitti...

Olen Katti kanssasi samaa mieltä! :)