perjantai 30. syyskuuta 2011

Kotitreeniä kehiin


Keskiviikon BodyPump  ja CXWorx tuntui eilen kehossa ja iltaa kohden tuo selkä alkoi taas oireilemaan, joten en uskaltanut lähteä tunnille sillä en halunnut joutua tilanteeseen, jossa mahdollisesti olisin joutunut sen keskeyttämään. Päätin tehdä kotona omaa treeniä, johon kului aikaa noin 20-30 minuuttia. Kaikki liikkeet tein huolella keskittyen keskivartalon tukeen. Taukoja en liikkeiden välissä en pitänyt. Liikkeet ovat simppeleitä (kuten tekijänsäkin) :D.

  • 25 punnerrusta (tein naisten mallia, ensi kerralla teen niin monta miesten punnerrusta kuin mahdollista ja jatkan loppuun naisten malliin tai sitten teen niin kauan että kaikki 25 menee :D)
  • 50 askelkyykkyä (25 per jalka ja huomio tasapainon pysymiseen)
  • 25 istumaannousua (muistathan, että et nosta päällä ja niskalla itseäsi ylös vaan vatsojen avulla. Lisäksi hengitä ulos kun nouset ylös!)
  • 50 haarahyppyä
  • 20 jalan joustot alas (muista, että selkä ei saa irrota lattiasta eli jousta jalkoja vain oman kunnon mukaan)
  • 20 vartalonkierrot (älä käännä olkapäillä vaan vinoilla vatsalihaksilla ;)
  • 20 vatsarutistukset (vain lapaluut nousee ilmaan, ei enempää)
  • 20 mountain climber (as fast as you can – anna mennä!!)
  • 20 ojentajadippi (peppu mahdollismman lähellä penkkiä/portaita mitä ikinä käytätkin)
  • 10 sivulankkua kyljen nostolla

Tähän settiin olisi hyvin voinut lisätä vielä muutaman liikkeen kyljille ja vatsalihaksille sekä peruskyykyt. Ensi kerralla! :) 

Treeni teki hyvää. Katsotaan mitä huomiselle keksin. ;)

Antoisia treenihetkiä!

4 kommenttia:

Sugarmindy kirjoitti...

Mulle tuli tästä kotitreenistä mieleen eräs juttu! Kun olet kuntosaliohjaaja ja vaikka mitä muutakin, niin tekisitkö tällaiselle niska-haritavaivaiselle, joka joutuu tai muuten vain nököttää koneella vähän liikaakin esimerkkiohjelman?

Ryhtiä ja korsettia siis kuntoon!

~Hanna~ kirjoitti...

Toki! :)
Kerro mitä välineitä sulla on kotosalla käytössä niin teen sen mukaan.

Sugarmindy kirjoitti...

Entäs jos ei ole oikein mitään? Marakatit tyhjäs mun jumppapallonkin, taas!

No on täällä jotain. Käsipainoja, GymStick, jumppakuminauhoja ja rekkitanko ja viimeaikoina hieman paitsiolle jäänyt TRX. Pilatesrulla on myös. (Miksi musta tuntuu yhtäkkiä kuin olisi tosi vajavainen varasto jumppavälineitä, vaikka yleensä tuntuu, että niitä on joka nurkassa?! o.O)

~Hanna~ kirjoitti...

Hienostihan sulla on välineitä. :) Laittelen seuraavan postauksen koskien niska-hartiaseudun treeniä mainitsemiasi välineitä käyttäen. Gymstick on yksi erittäin tehokas väline! :)