lauantai 24. syyskuuta 2011

Oi mikä spinning ja crossingit päälle :)

Eilen vihdoin suuntasin salille testaamaan uusia spinning-kenkiäni. Aivan ihanan väriset Shimanon valkoiset fuksian värillä höystettynä. Ostin kengät paikallisesta InterSportista ja he asentivat siellä pohjaan klossit valmiiksi. En siis tiennyt ennen asiaa tutkittuani, että spinning-kengissä ei ole klosseja pohjassa valmiina vaan ne nykyään pitää ainakin Shimanon kengissä ostaa erikseen. Hullua! Mutta pääasia, että nyt on raudat kenkien pohjissa ja meno oli kovaa. :D

Suuntasin eilen vauhtikestävyys-spinningiin. Itselle opetettuja tekniikoita ei ole kuin istuen ja seisten. Kaikki muut tekniikat perustellen torpattiin hyödyttöminä. Monet kuitenkin käyttävät tunneillaan useita eri tekniikoita ja eilisellä tunnilla oli käytössä myös kontrolli eli staattinen pito ja taakse vienti (?). Käymässäni koulutuksessa myös painotettiin sitä, että vaikka on erittäin kehittävä tunti kyseessä, ei missään tapauksessa olla koko biisin ajan ylhäällä seisten vaan aina tietyn pituisissa pätkissä. Tämä hätkähdytti minua hieman, sillä kyseinen ohjaaja seisotutti aika paljon ja en muista että periaatteessa olisi istuttu kokonaista kappaletta missään vaiheessa. Myöskin toisessa lämmittelykappaleessa käytiin jo seisomaan mitä meille painotettiin, että ei missään tapauksessa.

KYSYMYS:
Kertokaahan te, millaisia spinning-kokemuksia teillä on? Mielenkiinnolla haluaisin kuulla. Ala on villi ja käytännöt vaihtelevat ohjaajien kesken samoin kuin salien kesken. Lisäksi haluaisin kuulla, millainen on ollut paras spinning-tuntinne, jolla olette olleet?

Tämä lauantaiaamu taasen alkoi crossingissa fiilistellen. Ai että kun hiki vaan lensi ja sykkeet oli vauhdin puolella. Mittari näytti, että olisin kuluttanut 600 kaloria! Ihan en ehkä usko kyseiseen tulokseen. Keskiarvo syke oli 166 eli liian kovaa tuli taas vipellettyä. Eilisen spinningin kalorit olivat 457 ja keskisyke 160.

Innostuin tässä kovasti mainoksen kuultuani ja lehtiä lukeneena näistä superfoodeista. Löysin itseni Cocovi.fi-sivuille, jossa on listattuna heidän tuotteensa. Olen kateellinen koska Helsingissä on kaksi Cocovi-baaria, joista saa herkullisen kuuloisia smoothiejuomia! Rakastan kaikkia erilaisia smoothieita ja tuolla neittisaitilla oli erilaisia reseptejä myös. Ajattelin seuraavalla kerralla käydä luontaistuotekaupassa ja ostaa muutaman pussin kotiin. Sitten testailen erilaisia pirtelöitä kera Superfoodien. :) Vesi herahtaa jo nyt kielelle.

Lisäksi on aika taas alkaa kiinnittää huomio syömisiini. Aika menee päivisin kuin siivillä ja saatan huomata illalla klo 20 etten ole syönyt kuin aamiaisen klo 11!! Tätä en suosittele missään tapauksessa kenellekään ja tiedän itsekin, että tällainen peli ei vetele. Tänään valmistinkin pitkästä aikaa perunoita ja laitoin uunissa kanaa. Kanan maustoin Knorrin Bag of Taste Paprika sekoituksen. Lisäksi tein pannulla paprika-sipulihöysteen lisukkeeksi. Tein myös kermaviiliin kastikkeen valmiista Knorrin valkosipulikastikejauheesta. Ai että sopi hyvin kanan kanssa. :)

2 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Moi! Olen harrastanut spinninkiä kymmenisen vuotta, välillä enemmän, välillä vähemmän. Olen myös muuttanut tuona aikana 5 kertaa, joten olen päässyt kokeilemaan monia eri saleja, tunteja ja opettajia. Eroa on kyllä. Ei ole väliä, onko tunti spinning-easy tai esim. power, eniten vaikuttaa se, miten ohjaaja tunnin vetää (ja tietysti itse voi vaikuttaa miten täysillä vetää). Musiikillakin on tosi paljon merkitystä. Jos tykkää musiikista, jaksaa paremmin. Jos kaikki biisit ovat samantapaisia, siihen kyllästyy. Täytyy olla vaihtelua.
Jotkut ohjaajat ovat käyttäneet staattista pitoa, ja se on mielestäni tosi tehokas. Olen myös huomannut, että kun polkee peffa satulan lähellä ja ihan takana, liike käy enemmän juuri pakaroihin. Harva ohjaaja käskee tekemään näin. Myös se, että käytetään TOSI PALJON vastuksia, mutta ei poljeta ihan hullua vauhtia, on mielestäni tehokasta( mutta harvoin käytettyä) Ja viimeiseksi: parhaimmat tunnit olen käynyt salilla, jossa ohjaajat ovat tosi innokkaita ja tsemppaavat, huutavat ja pakottavat kaikki spinnaamaan! :)

Pumpumkatti kirjoitti...

Monet ohjaajat sanoo tunnin alussa, että pitää tehdä oman kunnon mukaan, mutta melkein kukaan ei muistuta siitä asiasta kesken tunnin. Yleensä vaan käsketään polkea kovempaa ja laittaa lisää vastusta ja sehän tietää liian kovia sykkeitä.
Jos on valistunut ja/tai omistaa sykemittarin niin voi tietenkin kapinoida ja tehdä omaan tahtiin, mutta moni ei osaa/tiedä/uskalla.

En tiedä, miten muilla on, mutta mulla on varsin kapea se alue, jossa vastus ja polkutempo sopivat yhteen ja polkeminen tuntuu mielekkäältä. Mulla ei ole varaa laittaa vaikkapa puoli kierrosta lisää vastusta neljää kertaa biisin aikana, kuten joskus käsketään. Jos yrittäisin sellaista, vastus olis alussa ihan liian kevyt ja lopussa ihan liian raskas. Mulle sopivin tapa on laittaa vastus tempoon sopivaksi heti alussa, eikä säätää sitä ollenkaan, tai jos on tosi raskasta niin vähän keventää biisin loppua kohti, muttei ainakaan lisätä! Onko spinning kävijät keskimäärin niin pelkureita, että ne laittaa aina aluksi ihan naurettavan pienen vastuksen ja sen takia ohjaajan pitää komentaa lisäämään vaan koko ajan? Onneks mä olen niin vanha konkari, että kehtaan tehdä ohjeiden vastaisesti ;)

Tässäkin on varmaan eroja ihmisten välillä: Mä en osaa ollenkaan polkea nopeasti. Spurteissa mä poljen aina paljon hitaammin kuin ohjaaja ja joillain ohjaajilla myös ylämäkihölkkä on mulle liian nopea - en vain osaa liikuttaa jalkojani niin nopeasti, riippumatta vastuksista tai väsymyksestä.
Mä tykkään ohjaajista, jotka ei tee paljon spurtteja vaan tekee paljon hitaita ylämäkiä tai hitaampia hölkkiä. Mä olen aina ollut hidas ja vahva :D

Sanoisin sulle neuvoksi, että kaikkia ei voi miellyttää. Ole vain oma itsesi ja pidä sellasia tunteja, joista itse pidät. Silloin sun tyyli pysyy koko ajan samanlaisena ja asiakkaat oppii, kuka sä oot ja mitä sä teet. Ne jotka tykkää sun tyylistä, osaa tulle sun tunneille ja saavat aina takuuvarmasti hyvän treenin:)