perjantai 23. syyskuuta 2011

Yläkropan jumitus ja Pilatesta


Jokunen vuosi sitten pitkän tauon jälkeen aloittelin jälleen treenaamisen ja tuolloin keväällä sairastin pienen flunssan. Kuinka ollakaan tuntui, että flunssa ei meinannut lähteä kropasta sitten millään ilveellä. Olo oli muuten hyvä, mutta keuhkoissa tuntui koko ajan olevan sellainen raskas olo. En silloin uskaltanut lähteä treenien pariin ja olinkin pitkään pois vaikka olin juuri päässyt uudelleen liikunnan makuun.

Tilaani ihmeteltiin pitkään myös lääkärissä, ravasin spirometriassa, otettiin erilaisia kokeita, tein rasitustestin etc. Kaikki näytti aivan normaalilta. Kolme kertaa kävin sairaalassa päivystyksessä, koska työpaikkalääkärit epäilivät sydänlihastulehdusta rintakipujen vuoksi. Koskaan sitä ei ollut. Minulla kesti pitkään, että uskalsin palata liikkumaan. Kävin myös tuolloin hierojalla/fysioterapeutilla jonka mukaan koko ylävartaloni oli lukossa. Muutamien käsittelyiden jälkeen olotila muuttui! Huh heijaa kun oli taas hyvä hengittää eikä keuhkoissa tuntunut lainkaan raskaalta. Syy rintakipuihin ja raskaaseen oloon oli puhtaasti rintarangan sekä hartioiden jumitustila. Liikunta alkoikin luistaa.

Nyt olen sairastellut kevyesti pienen flunssan ja huomasin jälleen, että keuhkoissa tuntuu todella raskaalta ja on vaikea hengittää. Lisäksi huimaa aika ajoin. En muistanutkaan vasta kuin eilen, että ei tässä enää mitään lenssun jälkiasteita ole, vaan se rakas rintarankani on päässyt niin pahasti jälleen tukkoon, että se aiheuttaa nämä tuntemukset. Pyysin toissa iltana miestäni painelemaan selkärangan molemmilta puolilta mutta jo siinä vaiheessa tunsin, että siellä on kireyttä. Eilen illalla asetuin lattialle, kaksi tennispalloa sukan sisässä ja pallot selkärangan molemmin puolin. Kuului naks ja kas kummaa, oli jälleen huomattavasti helpompi hengittää. :) Eli jälleen keho antoi sekavia signaaleja ja tovin se kesti että osaisin niitä jälleen tulkita. :)

Illalla teinkin sitten kotona pilatestreenin. Täytyy sanoa, että vatsalihakset oli vielä kipeinä tiistain CXWorxista. :D Vatsalihaksetkin on lihas siinä missä muutkin ja kaipaavat lepoa. Ei ole hyötyä tehdä 200 vatsalihasta joka päivä vaan täytyy muistaa antaa lepoa.

Täytyy sanoa, että jälleen sain vatsalihaksiin tuntua. Etappi 1 lähenee – kyllä minä coreni tiukaksi saan. ;)

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

Sugarmindy kirjoitti...

Mulla on myös ihan kaamea etenkin yläselän jumitus nyt menossa. En saanut tehtyä punnerrushaasteen 2. päivääkään ollenkaan... :(

Hus pois tuollaiset jumit!

~Hanna~ kirjoitti...

Ehdottomasti hus pois jumit! Kannattaa kokeilla tuota tennispallokikkaa! Se meinaan hyvin avaa. Selälleen makaamaan, pallot selkärangan molemmin puolin. Sitten tuo kädet alhaalta vierestä ylös kohti kattoa ja siitä vielä mahdollisesti pään yli. Rauhassa ja varovasti. Hyvin aukeaa ainakin itsellä juuri oikeat lukot tuolla tekniikalla. Lisäksi tietysti auttaa kun ristii kädet selän takana ja avaa rintaa oikein kunnolla.

Tsemmpiä punnerrushaasteeseen. Minäkin tein toissa päivänä punnerruksia ja huomenna lisää. :)