Lähde: Porokylanleipomo.fi |
Ostin eilen Prismasta testiin Porokylän uutuuden Skarppileivän. Olen maistanut Karppista jo aikaisemmin ja kirjoittanut siitä mielipiteeni ja nyt mielipide tästä Porokylän uutuudesta.
Laitoin leivän päälle Oivariinia, metukkaa sekä juustoa. Ensimmäinen
puraisu leivästä… suussa mutustelua… aika hyvän makuinen. Ei mielestäni
lainkaan kumimainen. Leipä on hyvin pehmeää ja siemenet maistuvat. Jos vertaan
makua Karppiseen, niin mielestäni tämä leipä maistuu jotenkin paremmalle. Jotenkin
enemmän leivälle.
Leipä sisältää per 100 g:
energiaa 267 g
proteiinia 29 g
hiilihydraatteja 6,3 g
josta sokereita 1,2 g
rasvaa 13,5 g
josta tyydyttyneitä 1,4
g
kuituja 13,8 g
5 kommenttia:
Skarppi-leipää on myös Sarpilla. Cittarissa oli ruisleipää, paahtoleipänä, sämpylöinä ja kakkoa. Mua vain hämää noi samat nimet ja se, että Sarpin/Porin leipomon sivuilta ei löydy kuin se kakko enää. Fb-sivut ties kertoa että monilta leipomoilta olis tulossa ihan pian paljon omia karppileipiä.
Vähän hassua kyllä, että on pakko saada jotain leipää, jos kerran karppaa. Mä ajattelisin sen pikemminkin niin, että kun karppaa niin ei syö leipää. Siinäpä onkin yksi syy, miksi mä en aio edes yrittää karppaamista ;)
Karppasin joskus, mutta urheilijana tarvitsen myös hyviä hilsuja kuten täysjyvää etc. Tuo tarttui testiin eikä ole hassumpaa. Ihan totta! :D
Rakastan leipää, oikein ihania itse leivottua porkkana-kaurasämpylöitä. Nam!
Mä en ole ruisleipä-malliin törmännyt, sillä ei meidän kaupoissa ole ollut. Tutkailen ensi kerralla tarkemmin kaikki hyllyn välit, sillä mielenkiinnolla haluaisin tietää miltä maistuu karppi-ruisleipä. :)
Naamakirjassa just huomasin linkkijakoja, että Karppiselta on tulossa ens viikolla ruispalat, vaaleat palat ja sämpylät! Eli eiku testaamaan :P
Tosin mulla on ihan samoja ajatuksia karppauksesta ja leivän syönnistä kuin Pumpumkatilla, ellei sitten ole ns. hyväkarppi.
Ehdottomasti täytyy testata nuo ruispalat... :)
Lähetä kommentti