lauantai 26. marraskuuta 2011

Juoppohullun päiväkirja

Lähde:
ttt-teatteri.fi

Pitkästä aikaa eilen olin teatterissa. En muista koska viimeksi olisin nauttinut kulttuurista missään muodossa – en käy taidenäyttelyissä, museoissa jne. Olen käynyt vain muutamissa konserteissa elämäni aikana ja nekään ei ole ollut mitään massivisia artisteja; Spice Girls (JEP – luet oikein!!) ja Patricia Kaas. Toki olen yökerhokeikoilla  nähnyt esimerkiksi Yön ja teiniaikoina oli paikallisessa menomestassa usein esiintyjiä jopa ulkomailta saakka (Solid Base, Ace of Base jne. tyylisiä bändejä). Mutta näin aikuisena en ole keikoilla viihtynyt. En rakasta massatapahtumia ja varsinkaan festareita. Olisihan noita keikkoja ollut vaikka muille jakaa, mutta olen jotenkin laiska lähtemään ja enemmän ongelma on kotiin pääseminen myöhään! :D JEP, rakastan kotia. <3

Kuukausi takaperin äitini soitti minulle ja pyysi minua kanssaan katsomaan Juha Vuorisen romaanin perustuvaa näytelmää Juoppohullun päiväkirja. En tuota opusta ole jaksanut koskaan lukea, mutta kyseisen herran Raskausarpia ja Vaippaihottumaa ovat hulvatonta luettavaa. :) Eilen oli kyseisen teatteriesityksen näytös. Varoitan, esitys ei todellakaan ole tiukkapipoille. Kirosanoja viljeltiin ja meno näyttämöllä oli aika ajoin hyvinkin roisia. :)

Esitys kesti muutaman tunnin 20 minuutin väliajalla. Aika ajoittain jopa minä punastuin (kestän aika roisia läppää!). Mutta nauruhermoihin osui ja upposi. Vatsani oli kipeä, samoin poskilihakset – niin paljon tuli naurettua.

Jos sinulla on mahdollista kyseinen esitys nähdä, suosittelen ehdottomasti.

Tämä suoraan lainattu Tampereen Työväen Teatterin sivuilta:

”Juoppohullun päiväkirja on suomalaisen lähiöalkoholistin manifesti. Päivä kerrallaan se käy läpi Pikku-Juhan, varhaiskeski-ikäisen työttömän rappioalkoholistin elämää. Juhan päivähän ei nouse tai laske ilman viinaa, ja hänen elämänsä on täynnä mitä absurdeimpia sattumuksia ja tapahtumia. Kun tielle osuu toinen toistaan kummallisempia ihmisiä, tulee toki tehtyä kaikkea sitä, mistä äiti varoitti.

Linnateatteri tarttuu rohkeasti tahmein käsin Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjaan ja nasauttaa lavalle näytelmän, joka on pakko nähdä! Luvassa on taatusti alkuperäisteoksen vertaista ronskia meininkiä.”

"10.5 Sunnuntai. En viitsinyt lähteä kämpiltäni mihinkään, koska viime yönä heittämäni telkkari oli mäjähtänyt karvanoppa-naapurini auton konepeltiin. Ei se ole paskapuhetta, että Datsun kestää." (Pätkä Juoppohullun päiväkirjasta.)

Lauantai alkoikin aamun treenien parissa. Ensin hieman crossailuja ja sitten ihanan ohjaajan tanssin parissa. Hän on huippuohjaaja! Osaa opettaa liikkeet ja hinkkaa liikkeitä kunnes kaikki osaavat. Hän katsoo aina ryhmän taso ja rakentaa sarjaa osallistujien mukaan. Tosin minä en ole se huippu siellä ryhmässä - todellakaan! :D Kauan sitten ovat lanteeni kadonneet ja niitä yritän kovasti etsiä, jotta saan Sh'baminkin iskostumaan päähäni. Tosin siinä liikkeet ovat huomattavasti helpompia kuin ohjaajakollegan tunnilla. 

Rakastan kuitenkin tanssimista ja kyllä lähtee kunhan tämä raskausaikana saatu kankeus katoaa. ;) Täytyy osallistua enemmän tanssillisille tunneille... niin, pitäisi osallistua niin monille tunneille mutta mistä aikaa? :D Anyone, onko jollain myynnissä? 

Rauhaisaa lauantaita!

Ei kommentteja: