torstai 24. marraskuuta 2011

Pitkästä aikaa salitreeniä keholle

                                       Source: healthy-is-the-way-to-go.tumblr.com via MM on Pinterest


Kuten otsikkokin sen jo sanoo, eilen suuntasin pitkästä aikaa salille. Lihakseni ovat olleet unessa jo aivan liian kauan. Olen antanut rakkaalle keholleni (keuhkoille ja sydämelle) aika pitkälti vain ja ainoastaan aerobista treeniä. Jos tietysti ei lasketa niitä satunnaisia BodyPump ja RVP-tunteja. ;)

Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja todella panostaa salitreeniin. Iisisti lähdetään liikkeelle ja toivottavasti tulokset paranevat ajan kanssa enemmän ja enemmän. Periaatteessa jo 8 viikossa on mahdollista nähdä tuloksia jos panostaa treeniin eikä vai lussuile painojen kanssa. Ja naiset! Ei ne isot painot ihan tuosta noin sitä lihasta kasvata samalla tavalla kuin miehillä. Nainen saa tehdä aika paljon duunia lihasten eteen. :)

Saliohjelma koostui tänään jalka, selkä ja hauistreenistä. Sarjoja on 3 ja toistoja 10–12. Ohjelma näyttää tältä:

Suorin jaloin maastaveto
Jalkaprässi
Polven koukistaja laitteessa
Ylätalja eteen
Avustettu leuanveto
Hauiskääntö tangolla
Etunojapunnerrus (aina yksi enemmän)
Selän ojennus pyöreällä selällä

Tuo etunojapunnerrus kuuluu periaatteessa tuonne kakkospäivään rinnan ja ojentajien kanssa, mutta haluan keskittyä siihen kunnolla enkä hapoillaan olevilla lihaksilla.

Salilla ollessani yritin keskittyä kovasti siihen, miten ohjaisin asiakasta kyseisen liikkeen kanssa. Lisäksi analysoin liikettä koko ajan eli mitä tapahtuu missäkin lihaksessa ja missäkin nivelessä. :) Sillä sitä oppii, käytännön kautta – minä ainakin.

Ihanaista torstaita lukijat! Hieman on synkkää, saisi jo lunta tulla jotta olisi edes hieman valoisampaa. Voisin vain käpertyä syksyunille. :) Mutta nyt saa kynttilät avittaa tunnelman luomisessa.

Ei kommentteja: