lauantai 19. marraskuuta 2011

Personal Trainer -koulutuksen ensimmäinen lähiviikonloppu

Lähde:
liikuttavia-ajatuksia.fi

Jees! Se on ensimmäinen viikonloppu Personal Trainer -koulutuksen kokonaisuudesta takana. Eilen se alkoi ja tänään jatkui.

Suurin osa osallistujista tunsi jo ennestään toisensa, koska he suorittavat koko koulutusputken Trainer4Youn kautta (Hyvinvointivalmentaja, Kuntosalivalmentaja ja viimeisenä Personal Trainer). Itse olen suorittanut Kuntosaliohjaajan koulutuksen toista kautta eli olen Kuntoliikuntaliiton FISAF-kuntosaliohjaaja.



Jännitän aina TODELLA paljon uutta ja tämä todella oli uutta – uusi tilanne, uudet ihmiset eikä todella helpottanut se, että kaikki tunsivat toisensa entuudestaan. Onneksi kaikki vaikuttivat todella mukavilta ja mielestäni tulin hyvin juttuun porukan kanssa. :)

Ensimmäinen viikonloppu sisälsi toiminnallista anatomiaa syvällisemmin kuin kuntosaliohjaajan koulutuksessa. Systemaattisesti lihasten kiinnittymiset, nivelten liikkeet, tehtävät, liikkeiden analysointi jne. PALJON on opittavaa, jotta asiat tulevat todella selkäytimestä saakka! Kouluttajana meillä oli AIVAN LOISTAVA Ari-Pekka Lindberg (tuttavallisesti AP)! Todella hyvä ja asiantunteva herra, jonka teoriatunnit ei jättäneet ketään kylmäksi. Tietoa on todella paljon. Hän antoi kaikkiin kysymyksiin hyvät, selkeät vastaukset ja perusteli mikä on meikäläisen yksinkertaisille aivoille juuri oikea tapa. :)

Käytännön treenejä tehtiin salilla perehtyen liikkeiden ominaisuuksiin ja suorittaviin lihaksiin ja niveliin.

Viikonloppu oli todella antoisa. Olotila on hyvin sekava sillä tietoa tuli tuutin täydeltä. Nyt on sitten jokunen viikko aikaa paneutua itsekseen viikonlopun antiin ja sisäistää asiat, jotta voi toisena viikonloppuna keskittyä taas uuteen aiheeseen.

Hyvin huomasin viikonlopun aikana, että enemmän ja enemmän vahvistuu käsitys siitä, että haluan tehdä töitä yksilön kanssa jatkossa. Crossing ja spinning menee hyvin, koska ne on helppo ohjeistaa asiakkaalle, mutta lihaskuntotunnit taidan jatkoa ajatellen jättää muille itse keskittyen yksilöön. Viikonlopun aikana kävi mielessä jo ihan fysioterapeutinkin opinnot, sillä oppimista on ja alue on niin laaja, että paljon lisäinfoa saisi myös fyssariopintojen kautta. Jatkuvaa kehittymistähän tämä todella on. Koskaan ei ole täysin valmis tai sitten on aika vaihtaa alaa. ;)

Mutta, summa summarum: Fiilis on hyvä! :) Tällä mennään. Ensi viikolla täytyy perehtyä enemmän salitreenin parissa aiheeseen. 

Lähde:
liikunnasta-liiketoimintaa.fi

Ei kommentteja: