sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Viikonlopun tanssit

Lähde: SATS

Tänä viikonloppuna oli elämäni ensimmäinen Les Mills –konseptin tunti-koulutus eikä varmasti jää ainoaksi! Rakastuin totaalisesti ensinnäkin koulutettavaan konseptiin SH’BAM ja samalla Les Mills aukesi minulle enemmän. Nyt ymmärrän miksi hehkutus ja suosio on niin suuri. Toki valmiit konseptitunnit jakavat mielipiteitä paljon sekä asiakkaiden että ohjaajien keskuudessa MUTTA varmaa on se, että kun ihminen menee Les Mills tunnille, hän tietää mitä hän saa. Asiakas tietää, että ohjaaja on koulutettu, liikkeet on vaativia antaen kaikentasoisille treenaajille haasteita 3 kuukauden aikana. Lisäksi musiikki on mukaansatempaavaa. Vaikka ohjaaja ei ehkä olisi se kaikista ekstrovertein persoona, niin asiakas kuitenkin saa sen mitä tunti on ohjaajasta riippumatta.

Viikonloppu oli rankka, koulutuspaikkana oli Herttoniemen LadyLine. Iso keskus jossa ainakin minun silmiini osui kaksi isoa ryhmäliikuntasalia sekä spinning-sali. Aloitimme lauantain Sh’bam-tunnilla. Kouluttajana oli aivan huippu Kimmo Jukuri! Mahtava tanssija ja aivan täydellinen koukluttaja. Hän oli vaativa, mutta asiallinen palautteen kanssa. Meikäläisen makuun sopiva huumorintaju piristi läpi koulutuksen ja sain lisäpuhdetta itselleni hänen hervottomista vitseistään. :)

Lauantai jatkui teorialla ja tanssilla. Teimme ohjausharjoituksia etukäteen annetuista kappaleista. Sunnuntaina jatkoimme tanssin ja teorian parissa. Lisäksi teimme ohjausharjoituksia kaksi kertaa, joista toinen mikrofonin kanssa. Lisäksi Kimmo kuvasi ohjauksemme ja antoi meille jokaiselle palautetta.

Oma palautteeni koski heittäytymistä ja totaalista antautumista biisin pyörteisiin. Ohjaan selkeästi ja tekniikkani/liikkeet on kunnossa, josta olen erittäin kiitollinen ja iloinen koska totaaliseen biisin vietäväksi antautuminen on helppoa kun en enää jännitä. Nyt koin aivan kamalaa kauhua jokaisessa esiintymistilanteessa – that’s who I am.

Mutta mahtavaa oli se, että pääsin peruskoulutuksen läpi. Minun ei tarvitse toimia kenellekään varjona eikä tarvitse kuvata ohjauskappaleita. Ainoa, josta huolehdin on lisenssivideon kuvaaminen. Siihen on annettu aikaa maaliskuun loppuun saakka! Jes! :)

Nyt muutama päivä lepoa, sillä kuukauden univaje tuntui kropassa tuskan hikenä ja vilunväristyksinä. Vaikka otin muutaman kevyen tanssiaskeleen, oli jo tuskainen olla. Uskon sen johtuvan juurikin univajeesta ja kroppani päätti pistää stopin. Siksi en saanut aivan kaikkea vedettyä koulutuksessa täysillä ja se hieman harmittaa.

Treenit jatkuvat nyt salilla peilien kanssa. Aika hyvin on koreot mielessä sillä koulutuksissa veivataan ja käydään sitä läpi todella paljon.

Sanoinkuvaamaton fiilis päällä, mutta nyt jätän muutamaksi päiväksi koreot ja kappaleet pois mielestä ja annan kropan levätä.

Mahtavaa sunnuntaita ja uutta puhtia uuteen viikkoon. Se on muutama viikko jouluun! :)

Tässä vielä lainattu lesmills.com.au mitä Sh'bam 6 oikein on:

"You’re on The Edge Of Glory right from the start of SH’BAM™ 6. This release is all about sophistication and playing up your elegant side, starting with mastering the Glory Walk and Glory Arms – get these moves going and you’ll look the part right from the beginning! It’s time to strut your stuff in Track 3 and show the world what you’re made of: 100% goddess!

Channel your inner Lady Marmalade as you learn the Dip & Strip move, chassé down the Moulin Walk, and tease the room with the Shimmy & Shy. We know your shyness is just part of the act! Track 5 is all about isolations. This release the focus is on the chest, not the hips, so be prepared for some serious attention being focused on this part of the body. Let your inner diva out to show everyone who’s boss and work the room!

Even though you Throw Your Hands Up in Track 8, you’ll get a great leg workout! By the end of this track you’ll feel the burn in your thighs, which can only be a good thing for toning and strengthening them. Take control of the room as you Run The World in Track 9. This is your class, your world, and it’s over to you to dance like you run it! While you’re in charge you’ll shake your booty and dazzle the room with your Hypnotic Hips and classy act.

After a 45-minute, full-on cardio workout, you’ll be grateful for a cooldown! Pretty Girl Rock is a reminder to us all that although we may be sophisticated divas, we’re never too classy to stop having a laugh at ourselves. It’s time to take it down a notch, let the heart rate drop, and put away the diva inside you – but just until your next SH’BAM™ class!"

Ei kommentteja: