maanantai 2. tammikuuta 2012

Jokainen hulluna treenaamaan joulukilot pois… niin…

Source: health.com via Terrie on Pinterest


(Kuvassa hyvä liikevinkki keskivartalolle - lisänä vipunosto maaten tai vaikka penkkipunnerrus käsipainoilla. Pidä huoli, että peppu pysyy ilmassa ja selkä ei ole mutkalla.)

Johan sen otsikkokin jo sanoo, mitä tapahtuu joka vuosi. Kuntosalien tunnit täyttyvät varauksista ja salit pursuavat asiakkaita ovista ja ikkunoista. Kuinka kauan intoa kestää? Maksimissaan muutaman kuukauden.

Joulun alla niskakarvani nousivat pystyyn erilaisista lehtien otsikoinneista: ”Älä syö näitä, lihoat!” ”Mitä syödä jouluna, jotta linjat pysyvät?” Blaa blaa blaa!

Jokainen saa syödä joskus hieman herkutellen, ei siinä ole mitään pahaa!

Jos nyt on käynyt niin, että vuoden 2011 aikana (rakkaat lukijat, ei ne kilot yhdessä päivässä tule… :D) on päässyt jokunen ylimääräinen kilo kertymään kehoon ja nyt olet päättänyt ottaa itseäsi niskasta kiinni, niin muistathan että et suin päin aloita treeniä joka koostuu 3 tuntia päivässä olevasta rääkistä. Ja kun vielä teet sen joka päivä, lupaan ja vannon, että et jaksa kuukautta kauempaa ja motivaatiosi laskee alas kuin lehmän häntä konsanaan…

Urheiluun kannattaa panostaa totta kai mutta pikku hiljaa, jotta kroppa ehtii totuttautumaan uuteen asiaan. Ensin kannattaa tehdä kevyttä treeniä muutaman kerran viikossa. Sen jälkeen lisäät ensin liikunnan määrää ja sitten vasta aloitat sen tehon lisäämisen. Lisäksi muistat antaa keholle vapaapäiviä tarpeeksi, sillä levossa kehityt.

Näillä eväillä on hyvä aloittaa vuosi 2012. Itsellä se on hyvin treenipainotteinen – yllättävää… :D

RVP kutsuu, joten nautinnollista viikkoa lukijani ja tervetulotoivotus uusille lukijoille! Ehdotuksia ja kysymyksiä otan aina vastaan. :)

4 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Kyllä olisi tarkoitus täällä saada (taas) muutama kilo pois. Ja lisättyä liikuntaa. Kiitos jumppavinkeistä!
Oliskos muuten jotain hyvää sarjaa millä voisi ryhtiä parantaa? Vai onko se enää mahdollista jos ihminen on 4-kymppinen...?

Hannaliikkuu kirjoitti...

Kyllä huomaa, että Uuden Vuoden lupaukset on otettu heti käytäntöön, tunnit on täynnä ja kuntosalille varataan henkilökohtaisia ohjauksia todella paljon. On HIENOA, että lupaukset otetaan heti käytäntöön, mutta oot NIIN oikeassa siinä, että rasitusta pitää lisätä asteittain, eikä mennä asenteella KAIKKI HETI MULLE NYT!!! :) Hiljaa hyvää tulee! Hyvää tätä vuotta kaima! :)

-didi- kirjoitti...

Jotenkin tuota vuoden vaihtumista ei oo sisäistänyt... eilen vaan kuntosalin parkkihalli näytti oudon täydeltä :D
Ei se mitä syö joulun ja uuden vuoden välillä, vaan se mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä ..
Itse en usko uudenvuoden lupauksiin, vaan jos havaitsee jonkin epäkohdan omassa toiminnassaa, niin siihen tulee puuttu heti.

~Hanna~ kirjoitti...

MATKATAR: ryhtiin vaikuttaa keskivartalon syvät lihakset aika paljon eli niitä kannattaa treenata. Lisäksi ylävartalolle olkapäihin treeniä sekä epäkäs-leveä selkä. Kyllä 4-kymppinen voi HELPOSTI saada vielä ryhdin takaisin, nou hätä siis! :)

IKILIIKKUJA: Aivan mahtavaa uutta vuotta myös sinne! :)

DIDI: tänä vuonna itsellä meni joulu ja vuoden vaihde aivan hutiin. Olet oikealla asenteella liikkeellä - actionia vaan heti peliin! :)