maanantai 20. helmikuuta 2012

Lenssu pentele... ja hieman aspartaamista

                                         Source: turbogirl.tumblr.com via Carly on Pinterest


Niin siinä sitten kävi, että flunssa pukkasi päälle ja ihan vallan koko perheelle kerralla. Jotain positiivista siis. :) Ipana on pärjännyt yllättävän hyvin. On uskomatonta, miten pieni ihminen jaksaa nauraa ja iloita vaikka nenä vuotaa ja on 39 astetta kuumetta. Itse on aivan kuuppa jumissa vaikka ei ole kuumetta. 

Tämä nyt hieman pilaa sitten tämän viikon treenisuunitelmia. Tai sitä samaahan se on, mitä aina ennenkin. ;) Sunnuntaina olisi Sh'bamin ensimmäinen jatkokoulutus, joten silloin pitää olla ehdottomasti kunnossa. Alkuviikko nyt ainakin lepäillen ja katsellaan sitten torstain treenit uudelleen. Toivottavasti silloin on jo kunnossa.

Itse olen aika tarkka siitä, missä kunnossa treenaan. En treenaa sairaana. Tiedän paljon ohjaajia, jotka aivat totaalisessa lenssussa (nuha ja yskä) vetävät kovatehoisia tunteja. Minä en leiki terveydelläni vaan otan iisisti. Mutta on ollut hauska huomata kuinka vaikeaa on sijaisten löytäminen! Ihan totta! Sijaisia ei ole löytynyt valtaosalle tunneista ja tällä hetkellä näyttää siltä, että vedän itse Kinesis-tunnin sekä ihanan yritystunnin. Onneksi yritystunnin äijät ovat sitä laatua, että ei ohjaaja ole siellä treenaamassa vaan ohjaaja ruoskii heistä kaiken irti! :) Kinesis taasen on ok vetää, koska siinä keskityn asiakkaan yksilölliseen ohjaamiseen ja vain aina näytän liikkeet. Mutta esimerkiksi joku vatsa-pakara tai Sh'bam... juu ehkä ei kuitenkaan! :)

Viikonloppu sujui PT-koulutuksen merkeissä ja aiheena oli ravitsemus. On asioita, joita en edelleenkään vielä aivan täysin allekirjoita kuten esimerkiksi aspartaamin käyttö. Itse en sitä suosi, sillä jo pienet viitteet siitä että se saattaa aiheuttaa syöpää ja muita terveydellisiä ongelmia, niin ei kiitos! Kunnollista dataa ei ole, mutta ainakin EU sitä tutkii uudelleen. Tosin hieman tulee se tunne, että tutkitaan nyt, kun kerta vouhotatte. Usein tutkimusten takana saattaa olla elintarvikeyhtiöt, jotka rahoittavat koko tutkimusen. Kuinka luotettavaa se sitten on? Tosin koulutuksessa sanottiin, että kaikki tutkimukset ovat (Suomenssa??) julkisia... mites Jenkkilä? Wikipedian juttu aspartaamista. On totta että pitää pieni lähdevaraus aina pitää lukemaansa, MUTTA jos on edes pieniä viitteitä siihen että aspartaami aiheuttaa ongelmia kehossa, en sitä riskiä halua ottaa. Hieman hymyilytti kerran Ikeassa kun mummo pienelle lapselleen sanoi: "Otitko sinä nyt varmasti sitä light-limsaa siitä hanasta... " Voi voi... Itse olen kasvanut voilla, kermalla, sokerilla eli siis aivan normaaleilla ruuilla koko lapsuuteni. En ole ollut koskaan lihava enkä ylipainoinen. Rasva vyötärön ympärille alkoi kertymään kun muutin pois kotoa ja lopetin SÄÄNNÖLLISET ruokailut sekä lisäsin ruokavalioon light-tuotteita. Eli oman lapseni aion kasvattaa vallan samalla kaavalla kuin itse olen kasvanut. En todellakaan tunge lapseni suuhun aspartaamimehuja ja -jugurtteja. Toki jokainen tekee omat päätöksensä, mutta tämä on huomio, jonka itse olen elämässäni tehnyt.

Tuo aspartaami on vain hieman ärsyttävä juttu, sillä useissa palautusjuomissa sitä on käytetty makeutukseen. :/ Pitää olla hyvinkin tarkkana, mitä tuote sisältää. Useinhan muuten light-tuote saattaa olla heavympää kamaa kuin normaali. Kannattaa aina tsekata varauksella tuotteen ravintotaulukkoa ja sisältöä. Mitä kaikkea tuotteet sisältääkään? Huh!

Mutta nyt, kuumaa juomaa lisää ja joku hyvä leffa. Aion todella pitää lepopäivän. Aivot ei ole kovinkaan vastaanottavaiset tällä hetkellä. :)

Mukavaa viikoalkua lukijoille!

(Ps. Kuvan liike on todella tehokas! Jos ei ole palloa, niin hieman kevennettynä saa kun laittaa toisen käden steppilaudalle/portaalle jne. Kevennyksellä tarkoitan sitä, että pallon päällä joudut käyttämään kaikkia stabilaattoreita kehossa kun taas tasaisella ja vakaalla alustalla ei.)

Ei kommentteja: