lauantai 3. maaliskuuta 2012

Muista aina, liikenteessä...

No niin... tänään onkin ei-treeniaiheista asiaa. Muutama viikko sitten olin tulossa treeneistä ja ajoin normaalia reittiä kotia kohti. Ilma oli hyvä, tien pinta hieman liukas. Tulin tuttuun risteykseen, jossa olen etuajo-oikeutettu ja kolmion takaa tulevat väistävät. Näen ison rekan joka odottaa kiltisiti vuoroaan päästä tielle. Yht'äkkiä näen, kuinka henkilöauto tulee kolmion takaa suoraan eteeni! Yritän jarruttaa... auto ei pysähdy. Tiesin, että nyt kolahtaa ja kovaa. Kaikki tapahtuu salamannopeasti. Kuulin rysähdyksen ja tunnen kuninka turvatyynyt pamahtavat suoraan naamaan.

Paniikki - autossa haisee savu. En saa vyötä auki. Menee hetki, että saan itseni kootuksi, vyön irti ja oven auki. 

Katson kuinka ihmisiä pysähtyy paikalle kysymään onko kaikki kunnossa. Nenäni sai kolauksen, verta oli joka paikassa. Saan sanotuksi, että voisiko joku soittaa poliisit sekä ambulanssin. Eteen ajanut mies yritti syyttää minua ylinopeudesta! Yllättävää - nainen ratissa niin yritetään laittaa sen syyksi kaikki... Ennen risteystä on poliisin nopeuskamera, enkä tähän päivään mennessä ole testannut, välähtääkö kamera vai ei joten nopeus oli kohdallaan (60 km/h on muuten aika kova kolahdus!!). 

Soitan miehelle, joka käsitti ensin että olen vain sattunut kolaripaikalle, eikä liikenne liiku ja minulla menee tovi. Hetken kuluttua hän soittaa minulle takaisin ja kysyy olenko minä ajanut kolarin, olenko kunnossa ja hän tulee pikaisesti paikalle. Hän hoiti Ipanalle hoitajan ja saapui ennätys ajassa paikalle. Onneksi anoppi asuu samssa kaupungissa, joten hän pääsi hoitamaan tyttöä.

Auto on tuusannuuskana ja odotimme vakuutusyhtiöstä melkein kaksi viikkoa päätöstä, onko auto korjauksella kunnossa vai onko se lunastustavaraa... Lunastustavaraahan se oli. Molemmat turvatyynyt laukesivat, etukeula aivan rutussa. Kirosin kolmion takaa tulleen kuljettajan alimpaan helv******! Nyt kuullostan pinnalliselta, mutta autossamme ei ollut mitään vikaa. Olimme pitäneet sitä kuin kukkaa kämmenellä, ajokilometrejä ei ollut liikoja... Rahalliset tappiot nousivat todella paljon koska jouduimme hankkimaan uuden auton. Vastaavanlaista ei ole! Saimme vakuutusyhtiöltä laina-auton muutamaksi viikoksi ja olemme etsineet uutta autoa. Kaikki energia on mennyt koko kolarisopan selvittelyyn. Kuinka paljon voi laittaa pasmat sekaisin yksi kolari? Paljon!

Kolmion takaa tullut kuljettaja sanoi lausunnossaan poliisille, että hän ei nähnyt että minä tulin suoraan koska siinä risteyksessä oli todella isot lumivallit... KUKA HEL***** AJAA ETEENPÄIN JOS EI NÄE TULEEKO AUTOA VAI EI? Ajoimme seuraavana päivänä risteyksessä ja on totta että näkyvyys on huono MUTTA kun hiljaa autoa ryömittää niin kyllä sen liikenteen sieltä sitten myös näkee...

Onneksi teimme eilen kaupat uudesta kulkupelistä, koska olemme molemmat riippuvaisia autosta. 

Tarinan pointti on tänään se, että ole varovainen liikenteessä. Älä oleta mitään ja aina se ei ole oma syy! Varovaisuutta lukijat!

Aurinkoista lauantaita!

5 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Huh, kylmänväreitä meni selässä kun luin tarinaasi kolarista! Onneksi sulle ei käynyt pahemmin ja olette saaneet uuden menopelinkin hankittua. Se on aina tärkeintä muistaa, että olit onnekas kun säilyit hengissä ja suuremmitta vammoitta...niin paljon pahemminkin olisi voinut käydä.

Sugarmindy kirjoitti...

Ai kaameata! Ajattelin juuri lukiessani samaa kuin edellinenkin kommentoija: onneksi ei käynyt pahemmin! Tuossa olisi ollut ainekset vaikka kuinka pahaan tilanteeseen.

Mikä ihmisiä kuitenkin vaivaa? Oikeasti! Jos tulee lunta ja muuta moskaa tuutin täydeltä niin paljon, ettei nokkaa pidemmälle näe, silloin(kin) ajetaan tilanteen mukaan, ei sen mitä läpyskät näyttää ja vähän ylimääräistä. Sama tässäkin. Jos et näe, et myöskään aja. Monella tuntuu olevan kiire, kiire hautaan sen peltilehmän kanssa. Voisivat kuitenkin ajatella niitä, joilla ei ole lähteä täältä maan päältä vielä piiiiitkäääään aikaan.

Välinpitämättömyyttä on monenlaista...

Onneksi sulle ei käynyt kuitenkaan pahemmin ja onneksi ipana ei ollut kyydissä.

Argh.... mua suututtaa sun puolestakin :D

Sugarmindy kirjoitti...

***... joilla ei ole _aikomusta_ lähteä täältä...

Taisin kirjoittaa vähän turhan nopeasti tuon kommenttini :D

~Hanna~ kirjoitti...

Olen onnekas, ettei käynyt huonommin. Oli hyvä auto alla, joka toimi kuten kolaritilanteessa auton kuuluu.

Pieni paniikki on ajaessa koko ajan, mutta pelko lähtee ajamalla.

Hannaliikkuu kirjoitti...

Hui kamala! :O Onneksi olet kunnossa. Niin paljon törttöjä näen itsekkin liikenteessä, kun paljon joudun ajelemaan. Se on niin väärin, että viattomat aina kärsii. :/ Jaksamisia kaima! <3