lauantai 12. toukokuuta 2012

Aika pysähtyä ja miettiä hetki


KOMMENTTEIHIN ON VASTATTU!

Törmäsin Saran blogissa tekstiin, joka pisti hieman ajattelemaan omaa elämää ja toimintaa. Suosittelen lukemaan tekstin (teksti on pitkä, joten ota kupponen sumppia tai itsetutkiskelua varten jopa lasi hyvää punkkua ja istu hetkeksi alas) ja pohtimaan omaa tilannettasi hetken.
(Teksti on otettu jostain amerikkalaisesta artikkelista, teksti ei siis ole minun.)
*******

1) Älä vietä aikaa väärien ihmisten kanssa
Elämä on liian lyhyt viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka imevät onnen ja energian sinulta pois. Jos joku haluaa sinut elämäänsä, he tekevät sinulle tilaa. Sinun ei pitäisi taistella paikastasi. Älä koskaan vaadi itsellesi ihmistä, joka jatkuvasti unohtaa arvosi. Ja muista, tosi ystävät ovat ne tyypit, jotka pysyy sinun tukenasi pahimpina aikoina, eikä vain parhaimpina.



2) Älä juokse ongelmiasi pakoon
Kohtaa ne. Ei, se ei tule olemaan helppoa. Kukaan ei ole täydellinen, tai jonkin sortin super nainen, eikä meidän ole tarkoitus pystyä ratkaisemaan heti kaikkia ongelmiamme. On täysin normaalia suuttua, olla surullinen ja loukkaantunut. Suuri osa elämän tarkoitusta on kohtaa ongelmia, oppia niistä, sopeutua ja ratkoa ongelmia ajan myötä. Tämä loppujen lopuksi tekee meistä sen ihmisen, joka me olemme tänä päivänä.

3) Älä valehtele itsellesi
Voit valehdella kenelle tahansa, mutta et voi valehdella itsellesi. Elämämme paranee vain silloin kun otamme riskejä. Ensimmäinen ja vaikein riski jonka voimme ottaa on olla rehellisiä itsellemme. 

4) Lopeta omien tarpeiden unohtaminen
Mielestäni on surullista jos unohtaa itsensä kokonaan rakastamalla jotakuta liikaa, ja unohtaa, että on itsekin erikoinen. Auta muita, mutta auta myös itseäsi. NYT on oikea hetki seurata intohimojasi ja tehdä jotain Sinulle tärkeää.

5) Lakkaa yrittämästä olla joku joka et ole
Yksi suurimmista haasteista elämässä on olla oma itsesi maailmassa, joka yrittää saada sinut käyttäymään tai näyttämään niin kuin kaikki muutkin. Joku on aina kauniimpi, älykkäämpi, nuorempi, mutta he eivät koskaan ole niin kuin SINÄ. Älä muuta itseäsi, jotta ihmiset pitäisivät sinusta. Ole oma itsesi ja oikeat ihmiset tulevat rakastamaan todellista sinääsi.

6) Älä pidä kiinni menneisyydestä
Et voi aloittaa seuraavaa lukua elämässäsi jos kaikki energiasi on menneisyydessä. 

7) Älä pelkää tekeväsi virheitä
Se, että teet jotain ja mokaat, on vähintään kymmenen kertaa tuottoisampaa kuin olla tekemättä mitään. Menestys vaatii epäonnistumisia, ja jokainen epäonnistuminen johtaa kohti menestystä. Älä päädy katumaan asioita, joita et koskaan tehnyt! Virheet kasvattavat meitä! Vaikka rakastaisimme väärää henkilöä ja itkisimme vääristä asioita, ja vaikka kaikki menisi täysin pieleen, yksi asia on varma, virheet auttavat meitä löytämään oikeat ihmiset ja asiat, jotka ovat luotu meille. Me kaikki teemme virheitä ja kadumme joitain asioita menneisyydestämme. Mutta virheesi ei määrittele sinua ihmisenä, ja sinulla on kaikki voima muokata päiväsi ja tulevaisuuteesi juuri sellaiseksi kuin haluat. Joka ainut asia joka on koskaan tapahtunut elämässäsi valmistaa sinut hetkiin, jotka ovat vielä tulossa.

8) Älä yritä ostaa onnellisuuttasi 
Monet haluamamme asiat ovat kalliita, mutta oikeasti asiat, jotka todella tekevät meidät onnellisiksi ovat täysin ilmaisia - rakkaus, nauraminen ja intohimojemme seuraaminen. Älä ole riippuvainen muista onnellisuuden saavuttamiseksi. Jos et ole tyytyväinen siihen kuka olet, et tule olemaan sen onnellisempi vakavassa suhteessa kenenkään kanssa. Sinun on oltava onnellinen ja tyytyväinen omaan elämääsi ennen kuin voit jakaa sen jonkun toisen kanssa. 

9) Lakkaa ajattelemasta ettet ole valmis
Kukaan ei koskaan ole 100% valmis kun oikea tilaisuus tulee vastaan. Pelko on vain mielessäsi!

10) Älä päädy suhteisiin vääristä syistä
Valitse ihmissuhteesi viisaasti. On parempi olla yksin kuin huonossa seurassa. Ei ole mitään syytä kiirehtiä. Jos jonkin on tarkoitus olla, se tapahtuu - oikeaan aikaan, oikealle henkilölle, oikeista syistä. Rakastu kun olet valmis, äläkä silloin kun olet yksinäinen.

11) Älä hylkää uusia suhteita vain sen takia koska vanhat eivät toimineet
Tulet huomaamaan, että kaikilla tapaamisillasi ihmisillä on jokin tarkoitus. Jotkut testaavat sinua, jotkut käyttävät sinua hyväkseen ja jotkut opettavat sinulle jotain. Tärkeintä on kuitenkin ne tyypit, jotka tuovat esiin sinun parhaat puolet.

12) Lakkaa yrittämästä kilpailla kaikkien kanssa
Älä välitä siitä, mitä muut tekevät paremmin kuin sinä. Keskity omien saavituksien parantamiseen. 

13) Lakkaa olemasta kateellinen muille
Kateus on rumaa. Sen sijaan, kysy itseltäsi: "Onko minulla jotain, jota kaikki haluavat?" Lopeta turha valittaminen ja itsesääli.

14) Elämän ongelmat ja haasteet tulevat elämääsi syystä
Ne siirtävät polkusi suuntaan, joka on tarkoitettu sinulle. Et ehkä näe tai ymmärrä kaikkea kun se tapahtuu, ja se voi olla rankkaa, mutta mieti mitä kaikkea "kamalaa" sinulle on tapahtunut menneisyydessä ja mitä kaikkea hyvää niistäkin on seurannut. Tulet usein huomaamaan, että lopulta päädyitkin parempaan paikkaan, tai paremman tyypin seuraan, mielentilaan tai tilanteeseen, eikö vain? Joten hymyile! Sano kaikille, että tänään olet paljon vahvempi kuin olit eilen!

15) Älä pidä kaunaa
Älä pidä vihaa sydämessäsi. Päädyt satuttamaan itseäsi enemmän kuin niitä ketä vihaat. Anteeksianto ei tarkoita: "Mitä teit minulle on ok." Sen sijaan on sanonta, "Se mitä teit minulle ei tule pilaamaan onneani ikuisesti." Anteeksianto helpottaa, joten anna vihan mennä, löydä rauha, vapauta itsesi! Ja muista, anteeksiantoa ei ole vain muille ihmisille, se on myös sinulle. Joudut ehkä antamaan anteeksi itsellesi. Sekin on ok, move on ja yritä olla tekemättä samoja virheitä ensi kerralla.

16) Älä anna muiden viedä sinua alas heidän tasolleen
Kieltäydy alentamasta standardejasi jonkun takia, joka kieltäyy nostamasta omia standardejaan. Älä tuhlaa aikaa selittämällä valintojasi muille. Oikeat ystäväsi eivät tarvitse sitä ja viholliset eivät usko sitä kuitenkaan. Tee mitä tiedät sydämessäsi oikeaksi.

17) Lakkaa tekemästä samoja asioita uudestaan ja uudestaan ilman taukoja
Oikea aika vetää syvään henkeä on silloin kun sinulla ei ole aikaa tehdä niin. Joskus sinun täytyy ottaa etäisyyttä itseesi ja nähdä asiat selkeästi. 

18) Nauti elämän pienistä asioista
Jonain päivänä saatat huomata, että ne pienet asit ovatkin suuria asioita. Elämäsi parhaat hetket tulevat olemaan pieniä hetkiä, jotka olet viettänyt hymyillen jonkun kanssa, joka on sinulle tärkeä.

19) Älä yrittä tehdä asioita täydellisesti
Tosimaailma ei palkitse perfektionisteja, se palkitsee ihmisiä, jotka saavat asioita tapahtumaan. Get things done. Elämä ei ole helppoa, varsinkaan jos haluat saavuttaa jotakin hyödyllistä. Älä ota helppoa ulospääsyä. Tee jotain poikkeuksellista. 

20) Älä teeskentele, että kaikki on hyvin, jos ei oikeasti ole
On ok masentua vähäksi aikaa. Sinun ei aina tarvitse teeskennellä olevasi vahva, eikä sinun tarvitse jatkuvasti todistaa kaikille, että kaikki on aina hyvin. Sinun ei tarvitse välittää, mitä muut ihmiset ajattelevat - itke jos haluat - kyyneleet ovat joskus terveellistä. Mitä nopeammin olet itkenyt, raivonut ja päässyt asian yli, sitä nopeammin voit hymyillä jälleen.

21) Lopeta syyttämästä muita huolistasi
Unelmiesi saavuttaminen riippuu siitä, missä määrin otat vastuun omasta elämästäsi. Kun syytät muita ongelmistasi, päädyt vain kieltämään vastuusta itseltäsi ja annat muille likaa valtaa omasta elämästäsi.

22) Älä huolehdi niin paljon
Yksi tapa tarkistaa, onko jokin asia stressaamisen arvoista, kysy itseltäsi: "Onko tällä väliä vuoden kuluttua? Kolmen vuoden? Viiden vuoden? "Jos ei, niin ei kannata murehtia.

23) Älä keskity asoihin, joita et halua
Keskity asioihin, joita haluat. Positiivinen ajattelu tekee suuren eron elämässäsi. Jos esim. heräät joka aamu ajatellen, että jotain hienoa tapahtuu tänään, voit usein huomata näin oikeasti tapahtuvan!

24) Älä ole kiittämätön
Ei ole väliä kuinka hyvin tai huonosti asiasi ovat, herää joka päivä kiitollisena elämästäsi. Joku jossain muualla taistelee omastaan. Sen sijaan että ajattelet mitä sinulta puuttuu, yritä ajatella, mitä kaikkea sinulla on. Asioita, joita monilta puuttuu.

25) RAKASTA ITSEÄSI JUURI SELLAISENA KUIN OLET!!

Ei kommentteja: