lauantai 22. syyskuuta 2012

Personal Trainerin valinta


Tässä on tullut juteltua muutamien ihmisten kanssa salilla, jossa siis aloitamme markkinoimaan PT-palveluita. Työskentelen salin piikkiin, eli toimin salin Personal Trainerina mutta samalla myös yksityisenä muualla.

Heränneitä kysymyksiä on paljon mutta pääasia on se, miten löytää itselle sopiva PT? Tässä oma näkemykseni asiaan, jos valitsisin itselleni treenaria:

Tärkeimpänä asiana itse pidän henkilön kokemusta sekä koulutusta. Toki kuka tahansa voi kouluttautua ilman minkäänlaista omaa treenitaustaa. Jos minulla olisi kaksi PT:tä vastakkain ja heistä toinen pitäisi valita, katsoisin hieman heidän ansioluetteloaan. Mitä he oikeasti ovat opiskelleet, kuinka paljon ja missä. Pohtisin, myös onko treenarilla juuri minun tarpeisiini sopivaa kokemusta. Jos haluaisin treenata itseni Fitness-kisoihin, valitsisin ehdottomasti sellaisen PT:n, jolla on tietoa ja omakohtaista kokemusta Fitness-kisoista. Kokemuksen omaava PT tietää kisojen kiemurat ja sen, mitä kisoissa arvostetaan.

Jos taas tavoitteenani olisi laihduttaa, valitsisin eri tavalla kun jos treenaisin maratonille. :) Lajitaustaa omaavia Personal Trainereita on paljon, ja jokaiselle löytyy aivan varmasti se juuri sopiva PT.

Mitä sitten kun paperilla PT näyttää sinulle sopivalta? On aika sopia tapaaminen. Yleensä monella ensitapaaminen (ihan vaan keskustelua kahvikupposen ääressä vaikka) on ilmainen. Tämän tapaamisen aikana kannattaa selvittää, onko PT kanssasi samalla aaltopituudella. On kamala ostaa itselle palvelu henkilöltä, jonka kanssa ajatukset eivät osu yhteen sitten millään. Henkilökemioilla on suuri vaikutus omaan motivaatioon. Myös PT voi kieltäytyä ottamasta juuri sinua asiakkaakseen, jos hän katsoo että hän ei yksinkertaisesti voi sinua auttaa. Kuntosalien omalla PT:llä tämä voi olla hieman haastavampaa, koska et tee työtä ns. itsellesi.

Kun on keskustelu suoritettu, on aika puhua hinnasta. Tuntihinnat vaihtelevat muutaman kympin ja satasten tuntihintojen välillä. Kannattaa myös selvittää paketin kokonaisuus, mitä todella sisältyy ettei tule yllätyksiä.

Hyvä PT myös pitää yhteyttä asiakkaaseen koko matkan ajan! Hän on AIDOSTI kiinnostunut sinun hyvinvoinnistasi ja treeneistäsi. Ja mielestäni myöskään treenarilla ei ole liian montaa asiakasta kerralla, jotta hän voi antaa kaikkensa sen hetkisille asiakkaille.

Nämä ovat kriteerit, joiden perusteella itse valitsisin treenarin.

Mitä mieltä sinä olet? Miten sinä valitsisit itsellesi tsemppaajan ja takalistoon potkijan? ;)

5 kommenttia:

Aamujentaikaa kirjoitti...

Itselleni valintaa vaikutti se, että ensitapaamisen jälkeen oli hyvä fiilis ja tuntui että sama aaltopituus löytyi heti! Matkan varrella suuren merkityksen on luonut se, että PT:ni on aidosti kiinnostunut siitä mitä MULLE kuuluu, ja jaksaa potkia mua eteenpäin vaikeinakin hetkinä!
Kiitos sulle loistavasti blogista, ilo seurata mukana :)

Finde kirjoitti...

Mä olen jo kauan pyöritellyt tätä asiaa mielessäni. Meidän salilla on kaksi pt:tä, mutta en tiedä niistä että kumpi vai ei kumpikaan. Toinen vaikuttaa hieman lepsulle minun tarkoituksiini, mutta toinen taas vaikuttaa sille että hän ei välttämättä kestäisi minun kovapäisyyttäni (ainakin yhdellä tunnilla sillä meni jo hermo, kun en ymmärtänyt yhtä liikettä:D) ja sillä vaikuttaa muutenkin olevan joskus hermo kireällä. Molemmat on kuitenkin tosi mukavia tyyppejä ja tuo jälkimmäinen vaikuttaa tosi tehokkaalle ainakin.

Mutta mistä niitä ei-salien pt:itä sitten löytää jos heistä kumpikaan ei olisi minulle se täydellinen vaihtoehto? :/

~Hanna~ kirjoitti...

Hanna: Kiva että olet löytänyt itselle sopivan PT:n. Se on tärkeintä kuten myös se, että hän todella on kiinnostunut sinusta. :)
Mukava myös kuulla, että blogi miellyttää.

Finde: Jos oman salin PT ei miellytä, kannattaa googlettaa Personal Trainer sekä oma kaupaunki. Ainakin pääkaupunkiseudulla on tarjontaa. :) Jos PT:llä on hermo kireällä ja menettää hermonsa yhden hankalan liikkeen aikana, en ehkä itse häntä valitsisi. Toisolle kehon liikkeen havaitseminen on hankalaa ja saattaa viedä aikaa. Se kuuluu työhön. Jos ei liike suju, hänen kannattaisi kokeilla toista taktiikkaa. :) Mutta tämä siis vain oma mielipiteeni! :)

Finde kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Ainakaan vielä se ei tuottanut tulosta, mutta pitää vielä katsella :)

Jos jomman kumman salin pt:n kanssa pistäisi pysytyn ihan henk.koht tapaamisen ja saisi jutella rauhassa tavoitteista ym niin ehkä tilanne aukeaisi paremmin. Eihän se haittaisi sitten mitään vaikka ei tähän henk.koht valmennukseen hänen kanssaan ryhtyisi. Toisaalta voisi itseä vähän nolottaa jos sitten vaikka valitsisikin sen työkaverin, kun molempia kuitenkin usemapaan kertaan viikossa salilla näen :D

Näin blogiteitä tuntuu löytävän niiin monta hyvältä vaikuttavaa pt:tä, mutta ei ole vielä sattunut niin, että täältäpäin ketään sopivaa olisi tullut vastaan ;/ pikkukaupungin huono puoli!

~Hanna~ kirjoitti...

Kannattaa todella olla varma PT:stä, jonka valitsee ettei sitten ketuta kesken leikin. :) Kannattaa varata paljon aikaa ja paljon kysymyksiä mahdolliselle tulevalle PT:lle, jotta selviää onko hän sinulle se oikea. :)

Tsemppiä PT:n etsintään!